Hlavní obsah

Pardubice už si vybraly nového trenéra. Růžička jím nebude

Praha

Pohrávaly si sice s myšlenkou, že na místo v sobotu odvolaného Ladislava Lubiny přivedou Vladimíra Růžičku staršího, hokejové Pardubice se ale nakonec rozhodly jít jinou cestou. Novým hlavním trenérem Dynama byl jmenován Radek Bělohlav, jenž mužstvo vedl už v nedělním vítězném utkání proti Kladnu coby dočasný kouč.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radek Bělohlav už není pouze dočasným hlavním trenérem Pardubic, ale stálým koučem.

Článek

„Jsem rád, že jsme se s Radkem Bělohlavem dohodli na tom, že zůstane na pozici hlavního trenéra. Tým ho zná a já věřím, že jeho pozitivní vliv v kabině i na střídačce povede k dalším vítězstvím," nechal se slyšet pro oficiální stránky hokejových Pardubic jejich generální ředitel Martin Sýkora.

Do pátečního zápasu s Libercem i nedělního duelu v Plzni tak půjde Dynamo se stejným trenérským triumvirátem jako v neděli proti Rytířům. Bělohlavovými asistenty budou pardubické legendy Otakar Janecký s Petrem Čáslavou.

Prozatím, protože v příštím týdnu má Bělohlav za úkol navrhnout finální podobu realizačního týmu.

„Zároveň jsem rád, že jmenování do funkce proběhlo v souladu se zástupcem majoritního akcionáře, primátorem Martinem Charvátem a předsedou dozorčí rady hokejového klubu, Ivanem Šubrtem," doplnil Sýkora.

Devětačtyřicetiletý Bělohlav má za sebou úspěšnou hráčskou kariéru. Bývalý levý útočník získal s národním týmem zlatou medaili na MS 1996 ve Vídni. V extralize pak třikrát vyhrál mistrovský titul - dvakrát se Vsetínem (1998, 1999) a v roce 2002 se Spartou.

Po skončení kariéry v roce 2012 přesedlal na trenérské řemeslo. Začínal jako asistent trenéra v prvoligových Českých Budějovicích, kde poté vykonával i funkci sportovního manažera a následně i hlavního kouče. V minulé sezoně pak dělal Aloisi Hadamczikovi asistenta u reprezentační osmnáctky.

Lubina se v sobotu stal prvním odvolaným trenérem v probíhajícím extraligovém ročníku. Dynamo pod jeho vedením uhrálo v sedmi kolech jen tři body za výhru v Litvínově. Po páteční prohře ve Zlíně došla vedení klubu trpělivost a Lubinu odvolalo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Spojení Ladislava Lubiny s Pardubicemi už je minulostí.

Přestože Bělohlav dokázal hned při své premiéře v roli hlavního kouče na extraligové střídačce vyhrát nad Kladnem, i nadále zůstávají Pardubice poslední.

Reklama

Související témata: