Hlavní obsah

Rizikový pátek v metropoli. Duel s Anglií stále není vyprodaný

dos, zpSport.cz

Prahu čeká exponovaný pátek. V paláci Žofín bude probíhat rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem, blokování dopravy a sérií protestů avizuje ekologické hnutí Extinction Rebellion. Večer od 20.45 hodin se pak v Edenu hraje kvalifikační duel fotbalové reprezentace s Anglií, takže se česká metropole ke všem složitým organizačním opatřením musí navrch nachystat ještě na nájezd obávaných ostrovních fanoušků. Zápas stále není vyprodaný.

Pieta za Karla Gotta před pátečním zápasem fotbalové reprezentace s Anglií nebudeVideo: Sport.cz

 
Článek

Ďábelský souběh tří událostí. Premiér Andrej Babiš účast na rozloučení s Karlem Gottem odhadl na 300 tisíc lidí a vyzval zpěvákovy příznivce, aby jeho památku uctili pokud možno jinou formou.

Ekologičtí aktivisté hodlají na blíže neurčených místech vždy sedm minut blokovat dopravu.

Navrch do Prahy dorazí množství anglických fotbalových fanoušků bez zakoupených vstupenek.

„Velice pozorně monitorujeme ve spolupráci s českou i anglickou policií potenciální rizika spojená s pořadatelstvím pátečního zápasu. Snažíme se v celé řadě bodů připravit na případné potíže, které mohou nastat s příjezdem některých radikálních fanoušků," avizuje Martin Malík, předseda FA ČR.

Důležité a preventivní rozhodnutí

V den utkání už nebude asociace vzhledem k bezpečnostním rizikům prodávat lístky hostujícím fanouškům a domácí příznivci se k nim dostanou pouze po předložení dokladu totožnosti s fotografií.

„Fakt, že se radikální fanoušci nebudou moci v Praze dostat v den utkání k volným lístkům, považujeme z naší strany za důležité a preventivní rozhodnutí," poukazuje Malík.

Závěrečná bezpečnostní porada se uskuteční ve čtvrtek večer a bude na ní přítomen i zástupce UEFA.

Opatření se připravují od srpna

„Na bezpečnostních opatřeních pracujeme s českou i britskou policií již od srpna. Jednání se zintenzivňují, jak se utkání blíží. Také my jsme si zápas vyhodnotili jako rizikový, takže všechny bezpečnostní složky, které jsou jeho součástí, budou v pátek navýšeny na maximální míru," dodává mluvčí asociace Michal Jurman.

Na zápas nečekaně zbývá téměř tři tisíce vstupenek. V den utkání se už lístky nebudou prodávat na internetu, kde jsou ještě momentálně k dostání na webu vstupenkyfotbal.cz. K dispozici jsou prostřední a nejvyšší cenová kategorie za 1900 a 2900 korun.

Reklama

Související témata: