Hlavní obsah

Třinec - Lausanne 2:1 PPTřinec vyhrál a drží se v LM na postupové pozici. Plzeň poprvé prohrála

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté porazili v Lize mistrů doma Lausanne 2:1 v prodloužení a před posledním duelem na ledě svého dnešního soka se drží na postupové pozici ve skupině D. Zápas rozhodl v čase 63:29 útočník Matěj Stránský. Ve skupině B Plzeň už s jistotou postupu do osmifinále poprvé v ročníku prohrála, Zugu podlehla 2:5 a klesla na druhé místo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítězný gól hokejistů Třince v prodloužení duelu Ligy mistrů s Lausanne. Zleva Christoph Bertschy z Lausanne, autor gólu Matěj Stránský z Třince, překonaný brankář Tobias Stephan a Robin Grossmann z Lausanne.

Článek
Fotogalerie

Úřadující český mistr Třinec přišel ve čtvrté minutě o obránce Galvinše, který po faulu kolenem opustil za pomoci spoluhráčů hrací plochu. Vzápětí byl vyloučen další hokejista Lausanne a Hrňa rychle využil 86 sekund trvající výhodu dvou mužů v poli. Oceláři mohli zvýšit, Chmielewského ale v závěru třetiny zastavila tyč.

Ve druhé třetině působili aktivnějším dojmem hráči Lausanne, kteří si připsali minulý týden cenný skalp Philadelphie v její přípravě před startem sezony NHL v Praze. Kváča kryl lapačkou v největší šanci hostů sólo Betschymu, ale Gennaziho střelu od levého mantinelu neviděl a puk zapadl za cinkotu tyčky do branky. Poté domácí opět přidali, Marcinko ale v úniku neuspěl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Matěj Stránský z Třince a Petteri Lindbohm z Lausanne v utkání Ligy mistrů.

Kváča ve 42. minutě zneškodnil pravým betonem trestné střílení Herrena. Udeřit mohlo na druhé straně, Chmielewski ale opět orazítkoval tyč. Třinec v závěru základní hrací doby vyvinul velký tlak, ale bez gólového efektu, a v úvodu prodloužení zahodil přesilovou hru. Oceláři přesto získali druhý bod díky teči Stránského.

Kovář pomohl k výhře nad Indiány

V sestavě Zugu nechyběl Kovář, který v minulé sezoně pomohl Plzni do semifinále Ligy mistrů i k bronzu v extralize. Indiáni naopak nechali doma odpočívat největší ofenzivní tahouny Milana Gulaše a Tomáše Mertla i brankáře Dominika Frodla.

Přesto vedli od 14. minuty po brance Petra Straky a v polovině utkání při Bachofnerově vyloučení zvýšil na 2:0 v přesilové hře obránce Čerešňák. Hned za 17 sekund překonal Koláře poprvé Thorell a zahájil obrat.

Ve 32. minutě při Vráblíkově vyloučení vyrovnal Simion a při Heřmanově pobytu na trestné lavici v čase 38:25 otočil stav Martschini. Patnáct sekund před koncem druhé části po Thorellově přihrávce zamířil do odkryté branky a druhým gólem v utkání zvýšil na 4:2. V závěrečném dějství ještě dovršil výsledek Langenegger.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:
HC Oceláři Třinec - HC Lausanne 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Hrňa (M. Stránský, P. Vrána), 64. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček) - 34. Genazzi (Ch. Bertschy, Vermin). Rozhodčí: Stano (SR), Hejduk - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3702.
Třinec: Kváča - Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Krajíček, M. Doudera, Zahradníček - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - D. Kofroň, Hladonik, Adamský - Polanský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Pelicans Lahti - Junosť Minsk 2:4
Hokejová Liga mistrů - skupina B:
EV Zug - HC Škoda Plzeň 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Branky: 30. Thorell (O. Lindberg, Schlumpf), 32. Simion (Martschini), 39. Martschini (Hofmann, R. Diaz), 40. Martschini (Thorell, O. Lindberg), 48. Langenegger (Leuenberger) - 14. P. Straka (Budík, Kodýtek), 30. Čerešňák (L. Kaňák, Indrák). Rozhodčí: Vikman, Stricker - Progin, Ambrosetti. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 4515.
Plzeň: K. Kolář - L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Budík, Vráblík, Pulpán, M. Houdek - Eberle, Kodýtek, P. Straka - V. Němec, Roman Vlach, Indrák - Pour, M. Heřman, Rob - Kolda, F. Přikryl, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Další výsledek
skupina A
Klagenfurt - Biel 3:6

Reklama

Související témata: