Hlavní obsah

Ani vedle Jágra nezáří. Je to těžší, než jsem si myslel, přiznává Réway

Kladno

Do týmu extraligového nováčka z Kladna zamířil, aby se opět pokusil o restart kdysi mimořádně slibně rozjeté kariéry, ale ani po boku Jaromíra Jágra slovenský útočník Martin Réway zatím nezáří. „Je to těžší, než jsem si myslel. Musím se neustále snažit, bojovat a věřit, že to bude lepší,“ řekl v rozhovoru pro slovenský Šport čtyřiadvacetiletý hokejista.

Foto: www.rytirikladno.cz, Josef Poláček

Slovenský útočník Kladna Martin Réway.

Článek

Réway zatím přispěl Rytířům v pěti zápasech jediným bodem za asistenci. O víkendu musel kvůli zdravotním problémům vynechat zápasy s Libercem a Pardubicemi. Byť v úvodních duelech sezony předvedl pár zajímavých záblesků svých schopností, herní deficit je na jeho hře stále patrný.

„Co se dá dělat. Od doby, co jsem měl problémy se srdcem, těžko snáším přechody z léta do zimy. Vždycky přitom onemocním, protože mám slabší imunitu. Před časem mě bolel zub, měl jsem zánět. K tomu se přidala horečka a bolesti hrdla. Lékař mi předepsal antibiotika, tak doufám, že se z toho rychle dostanu a tento týden už budu moct trénovat," doufal pražský rodák.

I když se z osobního pohledu pro něj nové angažmá nevyvíjí nejlépe, možnost působit po boku legendárního Jaromíra Jágra si nemůže vynachválit.

„Vážím si nejen Jardovy důvěry, ale i podpory ze strany trenérů a kluků v týmu. Jarda je velkou inspirací. Je legendou světového hokeje. Ví přesně, co má dělat, aby se udržel na vysoké úrovni. Když to jde, chodím s ním večer na led. Můžu se od něj hodně naučit. Má úžasný přístup," smekl účastník dvou světových šampionátů.

V Kladně se také dočkal reprezentačního kolegy a někdejší gólmanské hvězdy juniorského MS Denise Godly.

„O Denisově příchodu jsem věděl delší dobu. Vedení hledalo posilu do brány a ptalo se mě na něj. Je skvělé, že je s námi. Velmi nám pomůže" nepochyboval.

Kladno se pomalu zvedá po špatném úvodu do sezóny, kdy mělo po čtyřech zápasech skóre 10:21 a jediný získaný bod. Od Godlova příchodu ale třikrát vyhrálo, vítěznou šňůru ukončila až nedělní prohra s Pardubicemi.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články