Hlavní obsah

Plavkyně Seemanová vyhrála na SP v Berlíně kraulovou čtyřstovku

Berlín/Praha

Plavkyně Barbora Seemanová vyhrála na Světovém poháru v Berlíně závod na 400 metrů volný způsob. Nejrychlejší byla už v rozplavbách a ve finále porazila o sedm setin sekundy Australanku Maddy Goughovou, vítězku této disciplíny na dvou předchozích mítincích SP. Jako první z českých plavců tak letos dosáhla na zlato.

Foto: Toyota ČR

Plavkyně Barbora Seemanová.

Článek

Devatenáctiletá Seemanová je na čtyřstovce českou rekordmankou, na červencovém MS v Koreji zaplavala čas 4:09,73. V Berlíně za ním zaostala o 33 setin.

Na loňské olympiádě mládeže vybojovala Seemanová tři medaile, z toho dvě zlaté, a byla vyhlášena nejlepší českou plavkyní roku. Má již splněné limity na OH v Tokiu na stovce, dvoustovce i v kraulařské štafetě.

Do berlínského finále postoupila Seemanová také na kraulové padesátce. Mezi nejlepší osmičku se probojovali rovněž Tomáš Franta na 200 metrů znak a Kristýna Horská na prsařské dvoustovce.

Na předchozím mítinku SP před týdnem v Budapešti získal kraulař Jan Micka stříbro a bronz, sedmnáctiletý Sebastián Luňák dohmátl ve finále závodu na 200 metrů motýlek třetí.

Reklama

Související témata: