Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 7:5Jágr nastartoval báječný obrat Kladna, plzeňský Gulaš vyrovnal rekord Ujčíka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Indrák 0 : 1
18. Němec 0 : 2
24. Pour 0 : 3
27. Stach 1 : 3
30. Jágr 2 : 3
36. Redlich 3 : 3
39. Stach 4 : 3
42. Redlich 5 : 3
43. Moravčík 5 : 4
47. Kaut 6 : 4
51. Gulaš (trestné střílení) 6 : 5
53. Machač 7 : 5
Záznam online reportáže

Kladno

Na začátku druhé třetiny byli na ručník, když v domácím utkání 9. kola extraligy proti Plzni prohrávali 0:3. Pak ale kladenští hokejisté předvedli úžasný obrat, když ještě v prostřední části hry skóre čtyřmi góly otočili, a nakonec triumfovali 7:5, čímž si připsali třetí domácí výhru v řadě. Slabou útěchou pro Západočechy je, že jejich kapitán Milan Gulaš skóroval už v devátém zápase za sebou, čímž vyrovnal rekord základní části samostatné české extraligy, který drží Viktor Ujčík ze sezony 1995/96.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kladenský útočník Jaromír Jágr - ilustrační foto.

Článek

V otevřeném hokeji z obou stran byli v úvodu nebezpečnější Západočeši. Vojtěch Němec sice nejprve ve velké šanci neuspěl, pak si ale v 8. minutě najel před branku Indrák a povedenou kličkou s bekhendovým zakončením otevřel skóre. A kdyby gólman domácích Godla vzápětí nezlikvidoval tutovku Petra Straky, mohla vést Plzeň už dvougólovým rozdílem.

Stejně se ho nakonec dočkala, neboť dvě minuty před koncem první třetiny si Němec nabruslil za záda kladenského beka Nashe a bekhendem v úniku překonal Godlu. A když tři minuty po startu prostřední třetiny zvýšil Pour přesnou ranou z levého kruhu už na 3:0, bylo Kladno zralé na ručník.

Čtyřgólová kladenská odpověď ve druhé třetině

Jenže Rytířů už poněkolikáté v sezoně ukázali, že i za krajně nepříznivého stavu je není radno odepisovat. Ve 27. minutě po spolupráci prvního útoku putoval puk od Jágra přes Zikmunda až ke Stachovi, jenž snížil. O necelé tři minuty později navíc Stach při první kladenské přesilovce našel Jágra, jeho střelu z voleje sice ještě Frodl fantasticky vyrazil, proti dorážce 68 už ale neměl nárok.

Rytíři najednou byli jako pokropení živou vodou a našlapaný zimák byl v extázi, když Redlich z mezikruží zamířil přesně nad Frodlovu lapačku a srovnal. Tím však kladenská třetina z říše snů ještě neskončila.

Pouhých dvanáct vteřin po vyrovnávacím gólu zavadil Zikmund mimo brankoviště o brusli Frodla, který se poroučel k ledu. Svého gólmana šel hájit Kaňák, v bitce proti Zikmundovi ale neměl šanci. Domácí příznivci aplaudovali, a ještě víc pak 100 sekund před koncem druhé části hry. Stach totiž dělovkou pod horní tyč zaznamenal svůj druhý gól a dokonal obrat ve skóre.

Gulaš vyrovnal Ujčíkův rekord

A když ve 42. minutě zaznamenal svou druhou trefu i Redlich, vedlo Kladno už 5:3. Plzeňský kouč Čihák sice uplatnil trenérskou výzvu, jestli gólu nepředcházela přihrávka rukou, rozhodčí ale po zhlédnutí videa porušení pravidel nenašli. O 28 vteřin později ale využil vypálil Moravčík, domácí si puk srazili do branky a Plzeň byla opět na dostřel. Ne nadlouho, protože Tomáš Kaut ve 47. minutě využil přesilovku - 6:4!

Tím gólové hody ještě nekončily. Při plzeňské přesilovce rozhodčí nařídili proti Kladnu trestné střílení, které proměnil Milan Gulaš. Plzeňský kapitán se tak trefil už v devátém utkání v řadě, čímž vyrovnal rekord Viktora Ujčíka ze základní části v samostatné české extralize. Současný šéf disciplinárky stejný kousek svedl v sezoně 1995/96 v dresu Slavie.

Kladno ovšem další plzeňská odpověď nepoložila a Machač v 53. minutě zvýšil už na 7:5. Minutu a půl před koncem základní hrací doby zkusili Západočeši hru bez Frodla, ten se ale záhy po faulu Indráka musel do branky vrátit a Kladenští si v početní převaze už zbytek duelu pohlídali.

9. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 7:5 (0:2, 4:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 27. Stach (Zikmund, Jágr), 30. Jágr (Stach, B. Nash), 36. Redlich (Machač, A. Lakos), 39. Stach (Zelingr), 42. Redlich (Barinka), 47. Kaut (Strnad, O'Donnell), 53. Machač - 8. Indrák, 18. V. Němec (Budík), 24. Pour (Roman Vlach, Budík), 43. Moravčík (Pour), 51. Gulaš z trest. střílení. Rozhodčí: Pražák, Micka - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6, navíc Zikmund - Moravčík oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4623.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Smetana, od 21. navíc A. Lakos - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Plzeň: D. Frodl - L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Budík, Vráblík, Pulpán, od 41. navíc Houdek - Gulaš, Mertl, M. Heřman - Indrák, V. Němec, Rob - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Roman Vlach, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata: