Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 2:0Mountfield zabral po třech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Cingel 1 : 0
51. Červený 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 9. kole extraligy doma nad Mladou Boleslaví 2:0 a zabrali po třech zápasech bez bodu. Postarali se o to brankami Lukáš Cingel a Rudolf Červený, brankář Marek Mazanec poprvé v dresu Mountfieldu vychytal čisté konto. Středočeši poprvé v sezoně prohráli dvakrát za sebou.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Pavol Skalický z Mladé Boleslavi a Richard Nedomlel z Hradce Králové.

Článek

Hradec nastoupil bez obránce Filipa Pavlíka a útočníka Rákose, naopak nasadil do hry nové posily - beka Allena a centra Kevina Klímu. V brance Mladé Boleslavi nastoupil oproti minulému utkání místo Jana Růžičky Krošelj a v obraně nahradil Bernada Kurka. V ofenzívě hostů chyběli Šťastný a Zbořil a zařadili se Pavel Musil a poprvé v sezoně Cienciala, letní posila z Třince.

První šanci měl ve třetí minutě během přesilové hry při vyloučení Stránského domácí Koukal, ale Krošelj zasáhl. Otevřít skóre mohl i Smoleňák. Už po přesilovce ujel Paulovič, ale na slovinského brankáře hostů bekhendovým blafákem nevyzrál.

Další možnost Mountfieldu měl v polovině úvodní části Chalupa. Na druhé straně byl v největší šanci v 17. minutě Vondrka, Mazanec však zasáhl lapačkou.

I ve druhém dějství pokračovala převaha domácích a ve 25. minutě se při Pláňkově vyloučení dočkali vedení. Po Paulovičově střele z pravého kruhu dorazil puk za Krošelje Cingel. Koučové hostů Rulík a Patera sáhli k trenérské výzvě, ale videorozhodčí branku potvrdil.

Vyrovnat mohl Flynn, zvýšit náskok zase mohli Paulovič a také Koukal, který se dostal před gólmana hostů, ale byl při zakončení tísněný. Při hře čtyř proti čtyřem zahrozil Allen. Neuspěl ani Vincour a před pauzou zabránil Mazanec ve smazání ztráty Stránskému.

Další možnosti Hradce nevyužili Smoleňák a Paulovič, ale v 51. minutě už domácí pojistili náskok. Po vyhraném vhazování se dostal na pravém kruhu k puku Červený, který prostřelil Krošelje přes clonu k pravé tyči. V závěru Mazanec kryl Vondrkův pokus a domácí se ubránili i při power play Bruslařského klubu.

9. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Cingel (Paulovič, Allen), 51. Červený (Zámorský, Koukal). Rozhodčí: Kika, Kova (Fin.) - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4493.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Allen, Gaspar, Rosandič, Čáp - Smoleňák, P. Koukal, Červený - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Kevin Klíma, Perret - M. Chalupa, Kubík, Miškář. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Vondrka, Žejdl, Klepiš - R. Zohorna, Cienciala, Skalický - J. Stránský, P. Musil, L. Pabiška - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice