Hlavní obsah

I trenér se kvapně vrátil, aby se před aplaudujícími tribunami objal s loučícími se legendami

Praha

Už odcházel, protože rozcvička jeho svěřenců před kvalifikační partií skončila, pak ale přece jen zbystřil. Zaregistroval, že se publikum v Edenu loučí s čtveřicí hráčů, s nimiž toho ještě v roli Brücknerova asistenta tolik prožil. Proto se současný kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý kvapně vrátil, aby si z každým z nich potřásl rukou a chlapsky se objal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalé opory (zleva) Daniel Kolář, David Lafata, Jaroslav Plašil a Petr Čech se rozloučily s reprezentační kariérou před kvalifikačním duelem s Anglií v pražském Edenu.

Článek

S Jaroslavem Plašilem, Davidem Lafatou, Danielem Kolářem, a nakonec s fotbalovou legendou ze všech největší Petrem Čechem. Bývalý gólman národního týmu, rekordman všech rekordmanů, devítinásobný Fotbalista roku přiletěl z Londýna, protože loučení probíhající v Edenu bylo samozřejmě přednější než premiérový zápas v hokejové bráně Guildfordu Phoenix, který ho už v neděli čeká.

„Navíc budu mít z tribuny sledovat, jak si povede Mount a případně i tři další naši hráči z Chelsea, pokud se v průběhu zápasu dostanou na trávník," přiznával Čech, že krátký výlet do Prahy pojal i tak trochu pracovně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalé opory (zleva) Daniel Kolář, David Lafata, Jaroslav Plašil a Petr Čech se rozloučily s reprezentační kariérou před kvalifikačním duelem s Anglií v pražském Edenu.

„Ale fandit samozřejmě budu českému týmu, i když se přiznám, že utkání pro mě nebude už mít tak zvláštní příchuť, jako když jsem ještě za národní tým hrával a na hřišti se potkával s protihráči, proti nimiž jsem nastupoval v Anglii."

David Lafata dorazil do Edenu nejen s manželkou, ale i se svými potomky, protože děti si pochopitelně nemohly nechat ujít tátovo loučení. Jedno už zažily, když odcházel ze Sparty a tribuny skandovaly: „Lafi, děkujeme".

Druhému nejlepšímu střelci v historii samostatné české ligy před duelem s týmem Albionu nachystal rozloučení i český fotbal. A nešlo jen o dárky připomínající celé čtveřici reprezentační kariéru, ale i uznalý aplaus a skandování ochozů.

„Panuje tady báječná atmosféra, takže bych si přál, aby vydržela v celém průběhu utkání, a hlavně po jeho konci," vyslovil Lafata své přání a na jeho následnících v reprezentačních barvách bylo, aby ho naplnili a i výkonem a výsledkem loučícím se reprezentantům popřáli.

Reklama