Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 1:5Sparta zlomila vítkovické prokletí a vyhrála počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Bukarts 1 : 0
28. Polášek 1 : 1
31. Smejkal 1 : 2
40. Růžička 1 : 3
40. Kudrna 1 : 4
48. Kudrna 1 : 5
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Sparty zvítězili v 9. kole extraligy na ledě Vítkovic vysoko 5:1. Pražané sice prohrávali po trefě Robertse Bukartse, pak ale skóre otočili a ve Vítkovicích se radovali po takřka čtyřech letech. Sparta naposledy uspěla v Ostravě 31. ledna 2016, kdy zvítězila 3:2, následně osmkrát prohrála. Hosté tak zakončili šestizápasovou sérii v arénách soupeřů čtvrtou výhrou v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují, na tripu se jim dařilo.

Článek

Úvodní třetina souboje tradičních rivalů zůstala za očekáváním. Ostravany mohl poslat do vedení Mallet, jenže z mezikruží pálil vedle. Ve druhé části už se Vítkovičtí dočkali. V čase 26:37 Roman chytrou přihrávkou vysunul Bukartse a sparťanský útočník, který je v ostravském celku na hostování, po kličce do forhendu poslal puk pod lapačkou Sedláčka do sparťanské branky.

Hned o 29 sekund později ovšem srovnal Polášek, zanedlouho pak Pražané udeřili znovu. Polášek zavezl puk do útočné třetiny, po sérii odrazů se ke kotouči dostal Smejkal a otočil skóre. Třetí gól si Sparta schovala na úplný závěr druhé části. Říčka našel střílenou přihrávkou Růžičku, jenž zblízka doklepl puk za záda Dolejše.

Pražané kontrolovali hru a ve 48. minutě skórovali poté, co domácí nedotáhli do zdárného konce zajímavé přečíslení a hned z následného brejku je potrestal Kudrna. Tentýž hráč skóroval znovu necelých pět minut před koncem po povedené souhře a podtrhl sparťanské vítězství na ledě Vítkovic v poměru 5:1.

Sparta tak úspěšně zakončila šestizápasovou sérii venkovních utkání, Vítkovičtí si naopak na svém ledě připsali čtvrtou porážku za sebou a klesly na deváté místo.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Roberts Bukarts (O. Roman, Výtisk) - 28. Polášek (Košťálek, Dočekal), 31. Smejkal (Tomášek, Polášek), 40. V. Růžička ml. (Říčka), 48. A. Kudrna, 56. A. Kudrna (Ďaloga, Řepík). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 6255.
Vítkovice: Dolejš - Trška, Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Bodák - Schleiss, O. Roman, Roberts Bukarts - Vopelka, Š. Stránský, Lakatoš - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Sparta: J. Sedláček - Polášek, Košťálek, Kalina, Blain, Ďaloga, T. Pavelka, Tomáš Dvořák - Řepík, Pech, Forman - Říčka, V. Růžička ml., A. Kudrna - Buchtele, Sukeľ, Rousek - Smejkal, Tomášek, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama