Hlavní obsah

Mladíci podruhé doma jen remizovali. Velké zklamání, tvrdí po utkání v Hradišti kouč české jednadvacítky

Soupeřovu branku dobývali marně. Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let remizovali ve třetím utkání kvalifikační skupiny o postup na evropský šampionát v Uherském Hradišti se Skotskem 0:0 a po předchozí plichtě s Řeky si tak připsali už druhou domácí ztrátu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ross McCrorie ze Skotska a Adam Hložek z českého týmu.

Článek

„Jsem strašně zklamaný. Měli jsme častěji míč na kopačkách a vytvořili jsme si i víc gólových příležitostí než Skoti. Jenže v útočné fázi nám chyběla vyšší kvalita," stýská si trenér českých mladíků Karel Krejčí. Jeho tým zahrával řadu standardek. „V koncovce jsme ovšem postrádali důraz a možná nám scházela i trocha štěstíčka," domnívá se.

Nejblíž k rozhodující trefě byl útočník Ondřej Šašinka, který hradišťský stadion důvěrně zná, protože na podzim hostuje ve Slovácku z Baníku Ostrava. „Nejvíc mě štve zahozená tutovka z první půle. Pálil jsem z otočky snad ze dvou metrů, avšak skotský kapitán McCrorie moji střelu na poslední chvíli na brankové čáře zablokoval. Jsem v mužstvu od toho, abych dával góly, a tak jde remíza i za mnou. Bohužel s hrou do plných míváme problémy," připouští.

Nerozhodný výsledek ho mrzel o to víc, že Lvíčata hnalo dopředu přes pět tisícovek fandů. „Atmosféra byla skvělá. Já se divákům omlouvám, že jsme je nepotěšili vítězstvím," hlesl Šašinka. „Budeme teď potřebovat vozit body zvenku," má jasno.

Dvě domácí plichty totiž notně zkomplikovaly plány českého mužstva na postup. „Nic ale samozřejmě nebalíme. V listopadovém pokračování kvalifikace musíme nutně zdolat San Marino a pak se pokusíme vzít si zpátky ztracené body v Chorvatsku. Na brejky do otevřené obrany se nám bude hrát líp," je přesvědčený Krejčí, který se hodlá poohlédnout po dalším hrotovém útočníkovi. „Nemůžeme se spoléhat pouze na Šašinku, kterého si soupeři bedlivě hlídají," uvědomuje si.

Reklama

Související témata: