Hlavní obsah

Bez úspěchu. Další grandslamová vítězka se už nehodlá trápit a končí předčasně sezonu

Praha

Sezona bez titulu, propad žebříčkem, rozchod s trenérem. Další bývalá světová jednička se rozhodla předčasně ukončit letošní sezonu. Po Garbiňe Muguruzaové a Marii Šarapovové tento krok učinila Angelique Kerberová. Trojnásobná grandslamová vítězka bude místo turnajů léčit puchýře a hledat nového kouče, který by ji vrátil mezi elitu.

Foto: Profimedia.cz

Angelique Kerberová.

Článek

Takovou sezonu si rozhodně nepředstavovala. Během ní nevyhrála jediný titul a její výkony byly jako na houpačce. Proto se Angelique Kerberová rozhodla ji předčasně ukončit. Kvůli puchýřům na noze se odhlásila tento týden z turnaje v Lucemburku a nebude tak usilovat o body, které by potřebovala k zajištění účasti na prestižní soutěži WTA Elite Trophy.

Místo toho si doléčí zranění, a hlavně začne hledat nového kouče. Po vypadnutí ve druhém kole Wimbledonu, kde obhajovala titul, se rozešla s Rainerem Schüttlerem. Na turnajích se poté pokoušela hrát bez trenéra, avšak v Torontu, Cincinnati ani na US Open nepřešla přes úvodní kolo.

A tak se na asijské turnaje dohodla, že bude spolupracovat s Dirkem Dierem, bývalým tenistou a současným asistentem ve fedcupovém týmu. Ale ani s ním příliš úspěšná nebyla. V Ósace si sice zahrála semifinále, avšak na dalších turnajích opět nepřešla přes první kolo. Jasno o trenérovi by však chtěla mít brzy, neboť už v polovině příštího měsíce hodlá začít s přípravou na další sezonu.

Trojnásobná grandslamová vítězka tak následovala své kolegyně, které taktéž předčasně ukončily nepovedenou sezonu. Již před několika týdny se takto rozhodla bývalá světová jednička Garbině Muguruzaová a nedávno pak Maria Šarapovová. Tu letos trápilo bolavé rameno. Po US Open se chtěla zúčastnit ještě několika turnajů, avšak ze všech se kvůli němu musela odhlásit.

Reklama