Hlavní obsah

Schick si na tréninku Lipska opět zranil kotník

Nedobrá zpráva pro všechny fotbalové fanoušky! Reprezentant Patrik Schick si na tréninku Lipska poranil pravý kotník. Jak dlouho bude český útočník mimo hru, bundesligový klub neoznámil. Schick se přitom teprve nedávno zotavil po problémech s kotníkem a 5. října si odbyl premiéru v dresu Lipska, kam přišel v létě na hostování z AS Řím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Následně třiadvacetiletý hráč nastoupil za národní tým v zápasech proti Anglii a Severnímu Irsku. Nyní ho nejspíš čeká další herní pauza. Národní tým přitom čekají v listopadu klíčové zápasy v kvalifikaci o postup na ME 2020 s Kosovem a Bulharskem a Schick patří mezi stálé členy kádru trenéra Jaroslava Šilhavého.

Po návratu z reprezentačního srazu si Schick působení v německém klubu pochvaloval. "V Lipsku hraju pod menším tlakem než v Římě a také žiju ve větší anonymitě," řekl v rozhovoru pro deník Bild.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick proměňuje nařízenou penaltu proti Černé Hoře.

Sparťanský odchovanec si pochvaluje spolupráci s trenérem Julianem Nagelsmannem. "Hrál klíčovou roli v mém příchodu. Oslovil mě, už když trénoval Hoffenheim a já jsem hrál za Bohemians. Dlouho jsme byli v kontaktu. Často spolu o fotbale mluvíme," uvedl Schick, jenž v dresu Lipska i kvůli zranění zatím odehrál pouze 27 minut v ligovém utkání proti Leverkusenu.

Schick věří, že Lipsko má na to bundesligu, kterou hraje teprve čtvrtým rokem, ovládnout. "Patříme mezi nejlepší tři kluby v Německu a máme velký potenciál. Do boje o titul dáme všechno," prohlásil Schick. Jeho tým je po sedmi kolech pátý se ztrátou dvou bodů na vedoucí Mönchengladbach.

Reklama

Související témata: