Hlavní obsah

All Blacks mašírují za obhajobou, v semifinále MS v ragby narazí na Anglii

Tokio
Aktualizováno

Bitvy v základních skupinách ukončil tajfun, šampionát teď vstoupil do nejatraktivnější fáze. Dva sobotní čtvrtfinálové zápasy otevřely vyřazovací část mistrovství světa v ragby v Japonsku. Nový Zéland přiživil naději na zlatý hattrick, Irsko porazil jistě 46:14. Za týden si All Blacks v semifinále zahrají s Anglií, která vítězstvím 40:16 vyřadila Austrálii, finalistu z minulého šampionátu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Novozélanďan Aaron Smith dává svoji první pětku v zápase.

Článek
Fotogalerie

Oba finalisté z minulého šampionátu jdou hned první den čtvrtfinále do akce. A oba týmy z australského kontinentu mají evropské vyzývatele.

Anglie měla Austrálii co vracet. Na minulém domácím MS s ní jasně prohrála ve skupině a vypadla již v základní části. Tentokrát měl být duel vyrovnanější. Anglie je na světovém žebříčku třetí, Austrálie šestá.

Velká pomsta se vydařila. Angličané se dostali do vedení, chybující Wallabies po zbytek utkání nedokázali náležitě zareagovat. „Velké zklamání. Soupeř měl dobrý start a my se nezvládli do zápasu vrátit, i když jsme dotahovali," lituje Michael Hooper, kapitán Austrálie.

„Zápas jsme sehráli skvěle takticky. Vedli jsme, tak se nabízelo často kopat. Výborně nám pracovala obrana," pochvaluje si jeho protějšek Owen Farrell, spolehlivý exekutor.

Angličané postoupili do semifinále po dvanácti letech. Australané nepostoupili do semifinále teprve potřetí v devíti ročnících MS a ve všech případech podlehli Anglii.

Irové na senzaci neměli

All Blacks zatím jistě kráčí ke zlatému hattricku. Znovu vévodí žebříčku, v cestě jim ovšem stálo Irsko. Světový tým číslo čtyři, který před šampionátem žebříček vedl a v poslední době Nový Zéland hned dvakrát porazil.

Kdo věřil v senzaci, je zklamán. All Blacks se rázně chopili role favorita a rozhodli již do přestávky. Irům pozice černého koně turnaje nesvědčila, prvních bodů se dočkali až v závěru duelu.

„Děkuji fanouškům, končím v reprezentaci po dlouhých 14 letech, během nichž jsem měl štěstí na skvělé spoluhráče. Soupeř byl dnes fantastický. Nám se nedařily skládky, až ve druhé půli jsme se zlepšili. Na All Blacks jsme tentokrát neměli," líčí dojatý Rory Best, odcházející legenda irského ragby.

Reklama

Pavouk - Play off MS v ragby 2019

  • Čtvrtfinále

  • 19.10.19      09 : 15 Óita
    Anglie Anglie Austrálie Austrálie
    40 : 16
  • 19.10.19      12 : 15 Tokio
    Nový Zéland Nový Zéland Irsko Irsko
    46 : 14
  • 20.10.19      09 : 15 Óita
    Wales Wales Francie Francie
    20 : 19
  • 20.10.19      12 : 15 Tokio
    Japonsko Japonsko Jižní Afrika Jihoafrická republika
    3 : 26
  • Semifinále

  • 26.10.19      10 : 00 Jokohama
    Anglie Anglie Nový Zéland Nový Zéland
    19 : 7
  • 27.10.19      10 : 00 Jokohama
    Wales Wales Jižní Afrika Jihoafrická republika
    16 : 19
  • Finále

  • 02.11.19      10 : 00 Jokohama
    Anglie Anglie Jižní Afrika Jihoafrická republika
    12 : 32
  • 01.11.19      10 : 00 Tokio O 3. místo
    Nový Zéland Nový Zéland Wales Wales
    40 : 17