Hlavní obsah

Rekord nebude, litují slávisté Koláře. Gólmanova série je však také tížila

Litují svého gólmana, že jeho útok na rekord skončil pod vrcholem. Na druhou stranu si fotbalisté pražské Slavie uvědomují, že do šlágru ligového podzimu v Plzni se jim půjde s čistší hlavou. Brankář Ondřej Kolář v sobotním duelu s Příbramí (3:1) inkasoval po dlouhých 788 minutách. K vyrovnání rekordu Petra Čecha mu chybělo ještě 114 minut. „Měl jsem rekord v hlavě, všude se o něm mluvilo,“ netají gólman, který se zařadil na druhé místo v historické tabulce české ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář během derby na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Hořký paradox. Sérii mu ukončil Michal Škoda, v sobotu příbramský kapitán a bratr slávistického kapitána Milana Škody.

Ondřej Kolář tentokrát nebyl tak docela bez viny. Martin Nový ho překvapil prudkou střelou z přímého kopu. Gólman vyrazil míč na tyč, odkud se odrazil před útočníka a dlouhá série skončila.

„Každý gól se dá chytit. Byl jsem rád, že jsem míč ještě konečky prstů vyrazil. Popravdě jsem ho totiž už viděl v brance a byl rád, když jsem slyšel zvuk tyče. Odrazil se bohužel nešťastně ke Škoďákovi, který to uklidil," líčí brankář, jak přišel o neprůstřelnost.

„Nebudu lhát, konec série mě mrzí. Všude se o rekordu mluvilo, v kabině se hodně omílal. Měl jsem ho v hlavě. Popravdě ale musím říct, že teď ze mě všechno spadne, už je po rekordu a začneme třeba v Plzni znovu," doufá Kolář.

Možná rekord řešili až moc

Spoluhráči věřili, že svého gólmana do čela tabulek donesou.

„Mrzí nás, že jeho série skončila. Možná jsme rekord řešili až moc. Báli se, aby se něco nestalo. Nevím, jestli to měl někdo v hlavě. Je škoda mít takovou šanci na rekord, ale má zase další motivaci jít do toho znova. Věřím, že to dokáže. Pořád je ale první tým a máme ze zápasu tři body do tabulky. Rekordy jsou až plusové body," přemítá autor dvou gólů Tomáš Souček.

„Ondra si dlouhou sérii zasloužil. Inkasovaným gólem teď odnesl výkon mužstva v prvním poločase. Na druhou stranu jsem rád, že před velkým zápasem, který nás čeká, je téma pryč," netají trenér Jindřich Trpišovský.

„Kolář poskočil aspoň na druhé místo, může ale třeba hned začít novou. Každopádně může mít zase čistou hlavu. Sám říkal, že tolik telefonů jako ohledně série, neměl ani po Lize mistrů," dodává kouč.

Kolář se zápasu po reprezentační pauze trochu bál, mužstvo se scházelo postupně. Cení si však, že ukázalo sílu a utkání otočilo.

„Věřím, že jsem ještě mladý a mám rekordní metu před sebou. Určitě se o sérii pokusím znovu. Doufám v její začátek hned v Plzni," neztrácí naději.

Reklama

Související témata: