Hlavní obsah

Sparta byla blízko, o výhru v Teplicích ale přišla. Plzeň sestřelila Baník

Praha
Aktualizováno

Nedělní program 13. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zbývající zápasy. Druhá Plzeň třemi góly ve druhém poločase porazila ostravský Baník a udržela šestibodový odstup od vedoucí Slavie. Bohemians pod novým trenérem Klusáčkem porazili 1:0 poslední Opavu a Slovácko potvrdilo výhrou 2:0 roli favorita na hřišti Karviné. Na dosah tří bodů byli v Teplicích fotbalisté Sparty, Řezníčkův gól z 90. minuty ale znamenal dělbu bodů za remízu 1:1.

Foto: Pavel Mazáč/CNC, Profimedia.cz

Teplický Jakub Řezníček (vpravo) zařizuje vyrovnání v duelu se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparta tak dál klopýtá ve středu tabulky, na sedmém místě má po neděli stejně bodů jako její dnešní hostitel. Letenští v lize na Stínadlech od května 2014 šestkrát za sebou neprohráli, pětkrát ale odvezli jen bod.

V neděli přitom byli Pražané blízko tříbodové výhře, jednobrankový náskok, který zajistil v 69. minutě Kaya, byl ale nakonec příliš těsný. Domácí v závěrečném náporu dokázali vyrovnat, když se po rohovém kopu z těsné blízkosti prosadil přes nedůsledně bránícího Frýdka Řezníček. Teplice tak již sedm kol v řadě neprohrály.

Plzeň rozhodla ve druhé půli

Slavia po sobotním vítězství nad Příbramí (3:1) navýšila svůj náskok na devět bodů a Plzeň rozhodně nechtěla nechat hlavního rivala jít do trháku. Duelem s Baníkem si navíc Viktoria chtěla spravit chuť po prohře v Mladé Boleslavi (1:2), která příšla po pěti ligových výhrách za sebou, a taky se naladit na šlágr se Slavií, který ji čeká za týden.

Ostrava venku třikrát po sobě nebodovala a i v Plzni byl zápas od začátku jednoznačně v režii domácích. Skóre se nicméně měnilo až ve druhém poločase, tři body Viktorii zajistily trefy Hejdy, Krmenčíka a Chorého. Plzeň tak s Baníkem neprohrála v 19. ligovém utkání po sobě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Baníku Viktor Budinský a Radim Řezník a Joel Kayamba z Plzně.

Klusáček začal v Ďolíčku výhrou

Bohemians přivítali v Ďolíčku poslední Opavu a poprvé se po odvolání Martina Haška představili pod staronovým koučem Luďkem Klusáčkem. Povedenou premiéru pojistil v 63. minutě Vodháněl a Klokani tak doma neprohráli ani šesté ligové utkání v sezoně. Slezané naopak už jedenáct kol v řadě nezvítězili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují gól vstřelený Opavě.

Karviná narazila na neoblíbeného soupeře. Ze sedmi vzájemných ligových utkání se Slováckem jen jednou zvítězila a poslední dvě prohrála 0:2. Stejný výsledek nakonec mělo i nedělní střetnutí, přestože Slovácko dohrávalo od 71. minuty bez vyloučeného Divíška. Branky Zajíce a Kalabišky přinesly hostům plný počet bodů, Karviná stále čeká na domácí výhru.

Program 13. kola
Sobota
Liberec - Jablonec 2:2
Olomouc - České Budějovice 1:3
Zlín - Mladá Boleslav 0:2
Slavia - Příbram 3:1
Neděle
Bohemians - Opava 1:0
Branka: 63. Vodháněl.
Plzeň - Ostrava 3:0
Branky: 50. Hejda, 61. Krmenčík, 90.+5 Chorý.
Karviná - Slovácko 0:2
Branky: 25. Zajíc, 79. Kalabiška.
Teplice - Sparta 1:1
Branky: 90. Řezníček - 68. Kaya.

Reklama