Hlavní obsah

Zápas Plzně s Baníkem se obešel bez problémů s fanoušky

Plzeň
Aktualizováno

Na rizikový zápas první fotbalové ligy mezi Viktorií Plzeň a Baníkem přijelo 590 ostravských fanoušků. Žádné problémy nezpůsobili, většina z nich už odjela ve dvou vlacích, část autobusy a dodávkami. Policisté řešili přestupek proti veřejnému pořádku ze strany domácích příznivců, kteří zahalili kouřem část stadionu a zápas musel být na několik minut přerušen. Na stadionu pyrotechnika nebyla, řekla ČTK policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava.

Článek

"Dva pachatele přestupku máme ustanovené na základě videozáznamu, další videozáznamy vyhodnocujeme," uvedla mluvčí. Policisté nikoho nezadrželi. Přestupky bude řešit obvodní oddělení Plzeň-střed, které pachatele předvolá. Hrozí jim pokuta a zákaz vstupu na zápasy.

Podle informací ČTK ochranka nepustila na stadion tři opilé ostravské fanoušky, s dalšími žádné problémy nebyly. Příznivci Baníku s sebou měli desítky barevných nafukovacích zvířat na hraní. Už po výstupu z vlaku je nafoukli a šli s nimi na stadion. Před vstupem je vypustili a v sektoru hostů opět dofoukli. Jeden z nich uvedl, že to bylo na protest proti zvýšenému plexisklu, jehož vinou si připadají jako v teráriu.

Chování fanoušků monitorovaly ve městě od rána desítky policistů. Fanoušky doprovázeli od vlakového nádraží na stadion i na zpáteční vlak a jeli s nimi až do Rokycan. Hlídky byly také na trase od autobusového nádraží. Byli hodní, uvedla mluvčí. Na dodržování pořádku a bezpečnosti dohlížela pořádková jednotka, dopravní i kriminální služba a psovodi se psy. Policisté nepovolali posily ze sousedních krajů, vypomáhaly pouze hlídky na koních z Prahy.

Reklama

Související témata: