Hlavní obsah

Teplice - Sparta 1:1Řezníček první trefou v teplickém dresu připravil Spartu o vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Kaya 0 : 1
90. Řezníček 1 : 1
Záznam online reportáže

Teplice slaví! V poslední minutě nedělní bitvy se Spartou dokázaly vydolovat z prestižní bitvy bod, který Severočechům zajistil Jakub Řezníček. Pro jednatřicetiletého útočníka šlo o první trefu od srpnového návratu z angažmá v belgickém Lokerenu.

Článek

Sparta mohla zápas gólově otevřít, ale šanci Kozáka po sedmi minutách hry dokázal Grigar zmařit. Pražané měli v bojovném zápase míč častěji na kopačkách, ale o vyložených šancích si dlouhé minuty museli nechat zdát, protože Severočeši byli v defenzivě jistí. A mohli skórovat, když po centru Kučery z pravé strany v ideální pozici hlavičkoval Mareš, jenže míč nasměroval přímo do náruče gólmana Sparty.

S přibývajícími minutami před přestávkou Pražané soupeře, který se koncentroval zejména na defenzivu, zatlačili na jeho polovinu a měli několik velice nadějných situací ke vstřelení gólu. Jenže po centru Hložka hlavičkoval Lischka těsně vedle a ani dobíhající Kozák nestihl míč sklepnout do sítě. Po centru Plavšiče mířil těsně vedle Kozák, který pak v nastavení první půle sklepl vysoký míč pro nekrytého Kangu, ovšem záložník Sparty ve stoprocentní pozici pálil mimo tyče.

Hned po přestávce si Pražané role vyměnili. Po centru Kangy z pravé strany měl vyloženou šanci Kozák, ale z bezprostřední blízkosti pálil těsně vedle. Tepličtí se stále více osmělovali a byli nebezpeční, jenže po dělovce Kodeše se zaskvěl Heča, jenž gólovou ránu senzačně vytáhl na tyč. Už o pár minut dříve se domácí dožadovali pokutového kopu po ruce Hložka v pokutovém území, sudí však po konzultaci s videorozhodčím nechal ve hře pokračovat.

Znenadání pak udeřila Sparta. Po rohovém kopu Plavšiče totiž balon propadl až ke vzdálenější tyči, kde Kaya sice netrefil míč ideálně, ale i s notným přispěním teplického obránce Shejbala zapadl do sítě - 0:1. Marně se pak domácí dožadovali odpískání faulu Frýdka na brankáře Grigara, sudí opět po konzultaci s videorozhodčím branku uznal.

Domácí v závěru vrhli všechny síly do ofenzivy ve snaze neztratit sérii šesti ligových zápasů bez prohry. A tři minuty před koncem mohli domácí srovnat, ovšem po přímém kopu Kučery z pravé strany Řezníček hlavou poslal balon o milimetry vedle branky Pražanů. Vzápětí při gradujícím tlaku domácích gólový pokus Čmovše senzačně vychytal Heča, ovšem z následného rohového kopu vystřihl nůžky Vondrášek a Řezníček u tyčky dorážel přes laxního Frýdka přesně - 1:1.

FK Teplice-Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 90. Řezníček - 68. Kaya. Rozhodčí: Machálek - Moláček, Caletka - Ardeleanu (video). ŽK: Čmovš, Vondrášek, Kodeš, Mareš, Hejkal (trenér) - Trávník, Plavšič. Diváci: 12 362.
Teplice: Grigar - Paradin (74. Žitný), Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš (80. Vyhnal), Kučera, Moulis (90. Royo), Hyčka - J. Mareš, Řezníček. Trenér: Hejkal.
Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Hložek, Hašek, Kanga, Trávník, Plavšič (78. Hanousek) - Kozák (62. Tetteh). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: