Hlavní obsah

Ogrodníková mění kouče. Už nejde po boku Špotákové

Oštěpařská vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková se bude připravovat ve skupině světového rekordmana Jana Železného. Dosud ji stejně jako Barboru Špotákovou trénoval Rudolf Černý. Na přípravě Ogrodníkové se podílel i její někdejší přítel Vítězslav Veselý, který bude pokračovat v závodní kariéře a bude trénovat samostatně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Nikola Ogrodníková ve finále mistrovství světa.

Článek

Ogrodníková přesun avizovala na sociálních sítích zveřejněním společné fotografie s novými tréninkovými kolegyněmi Irenou Šedivou a Nikol Tabačkovou. "Oficiálně nová členka Železného skupiny pro příští sezonu, takže nejdřív máme teambuilding s holkama," napsala ke snímku z dovolené. ČTK informaci o změně trenéra potvrdila Ivana Roháčková z Dukly, kam Ogrodníková patří.

Devětadvacetiletá Ogrodníková po loňském průlomu do světové špičky a stříbru na mistrovství Evropy letos zažila sezonu plnou zvratů. V jejím úvodu si česká Atletka roku 2018 vylepšila osobní rekord na 67,40 metru, ale pak i vinou problémů se zády předváděla nevyrovnané výkony. Nevydařila se jí Zlatá tretra, ale skončila třetí ve finále Diamantové ligy. Na mistrovství světa stejně jako Špotáková a Šedivá postoupila do finále, kde ale nepřehodila ani šedesát metrů a skončila jedenáctá.

Trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Železný tak má ve skupině další dívčí posilu. Vedle toho trénuje i elitní české oštěpaře v čele s Jakubem Vadlejchem.

Reklama

Související témata: