Hlavní obsah

Spartě unikly miliony. Její bývalý brankář podepsal v Premier League životní smlouvu

Newcastle/Praha
Aktualizováno

Vysloužil si v Premier League životní kontrakt. Slovenský brankář Martin Dúbravka prodloužil smlouvu s anglickým klubem Newcastle United o šest let. Bývalý gólman Sparty či Liberce se prakticky okamžitě po svém příchodu z Letné stal oporou Strak, letos v létě se o něj zajímaly kluby jako PSG, Monako či Porto. Během jara se na Slovensku psalo také o Bayernu Mnichov, Arsenalu či Juventusu...

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Martin Dúbravka úřaduje v brance Newcastlu během utkání proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Letenští moc radosti mít nebudou. Sparta má podle smlouvy nárok na minimálně deset procent z Dúbravkova dalšího přestupu. Když v létě chtěl brankáře slovenské reprezentace koupit bohatý francouzský šampion Paris St. Germain, rýsoval se pražskému klubu zisk v řádu až několika desítek milionů.

Zatím z něj nebude nic. Gólman nikam nepřestupuje, naopak se Strakám upsal na dalších šest let, což je pro třicetiletého fotbalistu velká pocta.

„Martin by se tak mohl v Newcastlu dostat do společnosti brankářských legend Pavla Srníčka a Shaye Givena. Má nejlepší léta, mohl by v klubu působit i po ukončení kariéry. Získal klid a jistotu, nicméně ani prodloužení smlouvy nevylučuje, že by během roku či dvou nemohl přestoupit ještě někam jinam," říká David Zíka z agentury Global Sports, která slovenskou oporu zastupuje.

Nejdřív hostování, potom přestup

„Čas tak velmi rychle běží... Během dvou let jsem tady potkal skvělé lidi, které už teď mohu nazvat svými přáteli. Jsem šťastný, že angažmá může pokračovat i dalších šest let," komentuje Dúbravka podpis nové smlouvy.

Přišel do Newcastlu v lednu 2018 na půlroční hostování ze Sparty a hned ve svém prvním zápase dokázal vychytat hvězdy Manchesteru United při těsném vítězství 1:0. Straky se v létě téhož roku rozhodly brankáře ze Sparty odkoupit a jeho trvalý přestup do prestižní anglické Premier League se stal realitou.

„Martin byl fantastický hned od prvního momentu, jak sem přišel a je stále mimořádně důležitou osobností nejen na hřišti, ale i v šatně," chválí svého slovenského svěřence trenér Steve Bruce.

„Je důležitou součástí našich budoucích plánů, takže je výborné, že se rozhodl setrvat zde i v dalších letech," poukazuje zkušený 58letý kouč Bruce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články