Hlavní obsah

Už mu hrabe z nekonečné přípravy, šampion se stal modelem. Co ho mrzí?

Praha

Žádná velká diplomacie. Zápasník MMA David Kozma už několikrát slyšel NE o svém následujícím fightu pod ruskou organizací RCC. Naposledy sám musel zrušit duel kvůli zranění lokte, zánět mu vystavil stopku. Reakce šampiona organizace OKTAGON MMA? „Od července jsem v přípravě, už mi z toho hrabe,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz během focení, kdy byl modelem české značky Project Rehab. Na pár hodin únik z myšlenek na MMA a soupeře Romana Muchamedshina, se kterým se má potkat v prosinci. Tedy pokud se opět něco nestane.

David Kozma si kvůli zánětu v lokti na další zápas musí počkat. Z přípravy mu už hrabeVideo: Sport.cz

 
Článek

Váš zápas v RCC už byl několikrát posunut, poslední důvod je jaký?

Mám problém v lokti, mám na něm takovou bambuli. Asi měsíc jsem s tím trénoval, myslel jsem, že do zápasu vydržím, ale bohužel, začalo to bolet. Primář mi dal antibiotika a řekl, že musím zápas zrušit, tím pádem se zápas přesunul na prosinec.

Tento termín je už jistý?

Doktor říkal, že se loket hojí dobře, termín by neměl být tedy v ohrožení, takže 14., nebo 21. prosince bych měl zápasit na RCC v Rusku.

25 minut bitvy! David Kozma porazil v Ostravě v titulovém zápase Piráta a získal pás organizace OKTAGON MMAVideo: Sport.cz

Jak koušete odklady, protože musíte být stále v přípravě...

V té jsem už od července, plánovali jsme zápas v září, potom se přesunul na říjen, potom na listopad, teď tu je prosinec. Jsem v přípravě strašně dlouho a už mi z toho hrabe. Bohužel, ale takové je MMA.

Je s vámi k vydržení?

Nejsem nepříjemný, tohle se stává, beru to tak, jak to je. Musím se s tím poprat a volno si dám v březnu po obhajobě v Oktagonu. Myslím, že titul bych měl obhajovat 16. března v Ostravě.

Máte představu, proti komu byste mohl nastoupit?

Kertesz s Wittnerem měli zápas o víkendu spolu, Bryczek je ve hře. Původně jsem myslel ještě na Piráta než přestoupil do XFN, ten to nejspíš nebude.

Hovořilo se, že by se vám mohl postavit i Machmud Muradov, jenže ten se mezitím upsal UFC...

Ten zápas jsem hodně chtěl, mohl mě vyšvihnout. Když bych ho porazil, mohlo se ozvat UFC, takže mě mrzí, že tento zápas nevyšel a on šel do UFC dřív. Třeba se potkáme tam

Zpět na mapu MMA se chce vrátit XFN. V této organizaci figuruje jeden váš sponzor, nebyl jste osloven, abyste přešel?

Co je pro mě nejlepší, to nechám na manažerech, ale myslím, že zůstanu v Oktagonu. Z XFN žádná nabídka nepřišla, ani bych tam nešel, protože bych zklamal fanoušky a všechny okolo.

Reklama

Související témata: