Hlavní obsah

Cavendish bude v příští sezoně jezdit za stáj Bahrajn-Merida

Hvězdný britský spurter Mark Cavendish už nebude patřit mezi spolujezdce českého silničáře Romana Kreuzigera v jihoafrické stáji Dimension Data. Na příští sezonu se čtyřiatřicetiletý vítěz 30 etap na Tour de France dohodl na smlouvě s týmem Bahrajn-Merida.

Foto: Sport.cz

Britský cyklista Mark Cavendish na archivním snímku

Článek

Barvy stáje Dimension Data hájil Cavendish poslední čtyři sezony. V novém působišti se potká se svým bývalým trenérem Rodem Ellingworthem, který nedávno přijal roli týmového ředitele. "Připojit se k tomuto týmu pro mě znamená naplnění dlouhodobých ambicí, které jsem měl. Je to velmi vzrušující a motivující," uvedl Cavendish v tiskovém prohlášení.

"Lze dokonce říci, že sen se pro mě stal skutečností. Byla to příležitost, po níž jsem musel skočit. Mé přátelství s Rodem už trvá nějakou dobu a právě on byl zásadním člověkem, který mi pomohl v mém rozvoji nejen jakožto jezdce, ale také jako člověka. Už se nemůžu dočkat, až se připojím k týmu," dodal Cavendish.

Mezi nové tváře patří vedle něho také například Mikel Landa či Wout Poels. "Dohoda s Markem zkompletovala naši sestavu pro příští rok a dodává našemu týmu vyváženost, kterou k vítězstvím potřebujete. Mark je prověřeným šampionem a má hodně co nabídnout ať už na kole, nebo i mimo něj," prohlásil Ellingworth.

Reklama