Hlavní obsah

Anglie - Nový Zéland 19:7Senzace! Evropský tým se vytáhl, All Blacks zlatý hattrick nezískají

Aktualizováno

Největší favorit turnaje a první tým světového žebříčku proti mužstvu číslo dvě. Co víc si přát!? Vyřazovací část mistrovství světa v ragby v Japonsku dospěla do nejatraktivnější fáze. A první semifinále přineslo prvotřídní senzaci! Anglie v Jokohamě zaslouženě porazila Nový Zéland 19:7. All Blacks tedy zlatý hattrick nezískají. Zítra od 10:00 SEČ se o druhé místo ve finále utkají Wales s Jihoafrickou republikou.

Foto: Issei Kato, Reuters

Angličan Manu Tuilagi pokládá první pětku semifinále proti Novému Zélandu.

Článek

Završí All Blacks v Japonsku zlatý hattrick? Odpověď na ústřední otázku šampionátu zní: Ne! Ve čtvrtfinále sice rozjetý Nový Zéland nečekaně snadno vyřídil silné Irsko, v semifinále ovšem tvrdě narazil.

Angličané měli skvělý začátek, diktovali tempo hry a favorit měl nečekané problémy. Evropský tým vyhrál poločas 10:0, hned dvakrát v utkání přišel o další položené pětky kvůli drobným přestupkům po posouzení u videa.

Jedinou hrubkou po autu dovolili Novému Zélandu skórovat, pak už si ovšem Angličané senzaci pohlídali.

Byli prostě moc dobří

„Hrát semifinále mistrovství světa proti All Blacks je velká věc, asi nejvíc, co vás může potkat. Od začátku jsme hráli výborně, takže se můžeme těšit na finále," libuje si Owen Farrell, kapitán Anglie.

„Soupeř měl vynikají úvod a nám se během celého zápasu nepodařilo patřičně zareagovat. Třeba skládky taky měli lepší, byli prostě moc dobří," uznává jeho protějšek Kieran Read.

Foto: Edgar Su, Reuters

Jsme ve finále! Angličané se postarali o největší senzaci na MS v ragby.

„Anglii gratuluji, ale svému týmu stále věřím. Vždyť jsme na MS prohráli poprvé po dvou titulech," poukazuje trenér Steve Hansen před duelem o bronz.

Angličané postoupili do finále počtvrté v historii, uspěli jako jediný tým ze severní polokoule pouze v roce 2003. Novozélanďané prohráli na MS poprvé po 12 letech, kdy ve čtvrtfinále podlehli Francii.

Svěřenci australského trenéra Eddiho Jonese, který Anglii převzal po neúspěchu na domácím šampionátu před čtyřmi lety, si v Japonsku připsali pátou výhru. Ve finále se utkají s vítězem nedělního zápasu mezi Walesem a Jihoafrickou republikou.

Mistrovství světa v ragby - semifinále:
Sobota
Anglie - Nový Zéland 19:7 (10:0)
Neděle
10:00 Wales - JAR

Reklama

Související témata: