Hlavní obsah

Příbram - Zlín 0:0Za fotbalovou bídu se v Příbrami body dělily

Fotbalovou bídu nabídl duel v Příbrami. Postavení obou týmů u dna tabulky odpovídal i jejich výkon. Střely mezi tyče byly k vidění dvě, gólová šance žádná. Dělba bodů tak byla spravedlivá. I bod však byl za předvedenou hru pro oba až moc...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Joaquin Pablo Podio ze Zlína a Michal Škoda z Příbrami

Článek

Do sestavy domácích se vrátili Rezek, Alvir i Zeman, ale úvod patřil Zlínu, který však Kočího neohrozil. Stejně si vedl na druhé straně Škoda, jeho střelecký pokus letěl vysoko nad břevno. Alvir v další slibné akci místo přihrávky volnému Zemanovi volil sólo a o míč přišel.

Z obou stran byla cítit nervozita, přílišná opatrnost a z ní pramenící nepřesnosti. Hosté měli v základní sestavě tři příbramské odchovance - Fantiše, Maška a Wágnera, kteří ale svým projevem nevybočili z průměru. Navíc Mašek se brzy zranil.

Domácí byli směrem dopředu aktivnější a po necelé půlhodině nabídli nebezpečnou akci, když Zeman prolétl do pokutového území, ale jeho centr ke Škodovi nedoletěl. Do slibné pozice se dostal o chvilku později Alvir, ale místo střely vymyslel zpracování a hosté mu míč ukopli. Stejně nemohoucí byli při občasné návštěvě domácí šestnáctky i hosté. Fotbalová bída tak vládla u říčky Litavky do konce první půle.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Petr Buchta ze Zlína a Michal Škoda z Příbrami

A vydržela i v té druhé. První minuty sice patřily Zlínu, ale Příbram brzy převzala iniciativu, ovšem se stejným výsledkem. Co letělo do šestnáctky hostí vzduchem zlikvidoval Rakovan, s přihrávkami pozemi si poradili obránci. Když už se do nadějné pozice dostal Polidar, překážel mu míč... První opravdová střela mezi tyče byla k vidění po hodině, když Zeman z trestného kopu mířil do levého horního rohu branky, ale Rakovan tam doskočil.

Zlín odpověděl vzápětí, ránu Fantiše však Kočí vyrazil a krátce na to Matejov pálil těsně vedle branky. Hosté byli v poslední dvacetiminutovce častěji u míče, ale k zakončení se nedostali.

Rozhodnout mohl Zeman, který kopal před hranicí šestnáctky trestný kop za ruku Bartošáka, ale trefil jen zlínskou zeď. V poslední minutě to zkusil z dvaceti metrů Nový, a Rakovan se jen ohlédl za míčem, který prosvištěl kolem jeho pravé tyče.

14. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Zeman, Soldát, Kodr - Fantiš.
Příbram: Kočí - Nový, Šimek (74. Tregler), Kodr, Cmiljanovič - Zeman, Soldát, Rezek, Alvir, Polidar (69. Voltr) - Škoda (59. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Jiráček (84. Kolář) - Džafič (89. Železník), Matejov, Mašek (28. Janetzký), Podio, Bartošák - Wágner, Fantiš. Trenér Kameník.

Reklama

Související témata: