Hlavní obsah

Slovácko - Opava 4:0Bída Slezanů pokračuje, Slovácko slaví třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Šimko 1 : 0
53. Šašinka 2 : 0
64. Kalabiška 3 : 0
87. Zajíc 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté poslední Opavy ve 14. kole první ligy na hřišti Slovácka utrpěli debakl 0:4 a na výhru v nejvyšší soutěži čekají už dvanáct zápasů. Naopak domácí potřetí za sebou zvítězili a poskočili na páté místo tabulky. V Uherském Hradišti otevřel skóre v deváté minutě Patrik Šimko, po změně stran přidali další góly Ondřej Šašinka, Jan Kalabiška a Tomáš Zajíc.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Slovácko podobně jako v minulém domácím utkání s Libercem (3:1) dobře začalo. V deváté minutě po centru Reinberka míč lehce přizvedl Šašinka a nepokrytý Šimko s pomocí drobné teče dostal míč do branky. Pro slovenského obránce to byl premiérový gól v české lize, kterého se dočkal při svém 96. startu.

Hosty rychlá branka nepoložila, naopak se hra přelévala ze strany na stranu, ale k výraznějšímu ohrožení obou branek v následujících minutách nedošlo. Až v závěru poločasu Opava mohla srovnat. Po přímém kopu Zavadila téměř od poloviny hřiště se míč snesl až do pokutového území, kde se Žídek odpoutal od Zajíce a zakončoval sám hlavou do tyče Trmalovy branky.

Po změně stran se Slovácko hned opřelo do slezského soupeře a po přihrávce Sadílka zakončoval Šašinka, ale gólman Fendrich míč dokázal vyrazit na roh. Dorážející Reinberk se poté mezi tyče netrefil.

V 53. minutě se už domácí dočkali. Po rohu se míč vrátil do klubka hráčů v malém vápně, kde se nakonec nejlépe zorientoval Šašinka, který dokázal balon protlačit až do branky. O chvilku později si na centr Havlíka naběhl Hofmann a jen těsně hlavou minul.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Simerský z Opavy a Ondřej Šašinka ze Slovácka.

Slovácko bylo při chuti a v 64. minutě skórovalo potřetí. Po přímém kopu Sadílka se míč přes Krejčího a bránící opavské hráče dostal ke střídajícímu Kalabiškovi a ten se prosadil po dvou minutách na hřišti.

Domácí v 87. minutě po exhibiční akci přidali ještě čtvrtý gól. Šimko obešel při průniku do šestnáctky několik bránících hráčů a vybídnul volného Zajíce, jenž už neměl problém se zakončením. Slovácko tak doma porazilo Opavu v pátém z šesti prvoligových zápasů.

14. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - SFC Opava 4:0 (1:0)
Branky: 9. Šimko, 53. Šašinka, 64. Kalabiška, 87. Zajíc. Rozhodčí: Marek - Vlček, Poživil. ŽK: Krejčí - Schaffartzik. Diváci: 4076.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Krejčí, Šimko - Petržela (62. Kalabiška), Sadílek, Havlík, Navrátil (85. Juroška) - Šašinka (81. Hellebrand) - Zajíc. Trenér: Svědík.
Opava: Fendrich - Sus, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik (74. Souček) - Mondek, Zavadil, Šulc, Jursa (46. Zapalač) - Juřena (68. Dedič). Trenér: Grussmann

Reklama

Související témata: