Hlavní obsah

Ósakaová - Kvitová 7:6, 4:6, 6:4Drama se smolným koncem. Kvitová úvodní duel na Turnaji mistryň prohrála

Šen-čen/Praha
Aktualizováno

Petra Kvitová vstoupila do tenisového Turnaje mistryň prohrou 6:7, 6:4, 4:6 s Japonkou Naomi Ósakaovou. S bývalou světovou jedničkou odehrála v čínském Šen-čenu druhý vzájemný zápas a stejně jako v letošním finále Australian Open podlehla ve třech setech. Ósakaová zvítězila za dvě hodiny a 39 minut a jedenáctým vítězstvím v řadě vyrovnala svou nejdelší vítěznou sérii z roku 2018.

Sestřih zápasu Osakaová-Kvitová

 
Článek

Turnajová šestka vstoupila do zápasu velmi koncentrovaně a japonskou tenistku, která už získala dva grandslamové vavříny jednoznačně přehrávala. Klíčové momenty úvodní sady však zvládla lépe mladší z dvojice.

Rodačka z Fulneku měla dvě šance na vedení 3:0 v prvním setu, nevyužila je, a i když byla stále aktivnější a lepší hráčkou na kurtu, tak nezvládla osmý game první sady, kde vyrobila několik dvojchyb a dovolila Ósakaové vyrovnat.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Japonská tenistka Naomi Ósakaová v duelu Turnaje mistryň proti Petře Kvitové.

Další tři šance na brejk nezužitkovala Kvitová v deváté hře úvodní sady a i když si sama držela servisy mnohem přesvědčivěji než světová trojka, nebylo jí to nic platné. Zkrácená hra jí totiž vůbec nevyšla a prohrála ji s jedním získaným bodem.

Druhý set měl na začátku podobný průběh jako ten úvodní. Kvitová rychle prorazila Japonce servis, nicméně vedení znovu neudržela. Často chodila přes slabší druhé podání a toho dokázala rodačka z Ósaky využívat a otočila na 3:2. Česká bojovnice se ale nevzdala, začala ještě lépe returnovat a dvěma brejky v řadě se postarala o obrat v druhé sadě, kterou získala poměrem 6:4.

Ve třetím setu a hlavně v jeho prostřední části se však česká ranařka dopouštěla většího množství nevynucených chyb a chytře hrající Ósakaová jich dokázala využít a propracovat se až k vedení 5:2. V tu chvíli jakoby se opakovala situace z finále Australian Open. Kvitová znovu bojovala, jeden servis dvaadvacetileté hráčce sebrala...To ale nakonec bylo málo. Druhou šanci na dohrání zápasu při svém servisu už Ósakaová nepustila a radovala se z úvodní výhry.

Australanka Ashleigh Bartyová, jedna ze soupeřek Kvitové v Červené skupině, vstoupila do turnaje třísetovou výhrou nad Belindou Bencicovou. Šampionka Roland Garros Švýcarku zdolala 5:7, 6:1, 6:2 a zajistila si tak, že ukončí rok jako světová jednička. V čele žebříčku přezimuje jako 14. tenistka a první Australanka v historii.

Tenisový Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů):
Dvouhra - Červená skupina:
Ósakaová (3-Jap.) - Kvitová (6-ČR) 7:6 (7:1), 4:6, 6:4.
Bartyová (1-Austr.) - Bencicová (7-Švýc.) 5:7, 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články