Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 1:3Liberecké prokletí pokračuje. Severočeši vyhráli i bez trenéra Hoftycha

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Musa 0 : 1
48. Musa 0 : 2
55. Budínský (penalta) 1 : 2
64. Potočný (penalta) 1 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Liberec je pro fotbalisty Mladé Boleslavi prokletý. Už tři roky nad ním Středočeši nevyhráli a nic na tom nezměnilo ani to, že k duelu čtrnáctého ligového kola přijel bez trenéra Pavla Hoftycha, který po čtyřech nasbíraných žlutých kartách nesměl ani na lavičku, ani do šatny. Weberův tým přitom kráčel ligovým podzimem na domácím hřišti až dosud suverénně a v sedmi předchozích zápasech neztratil na své hřišti ani bod. Jenže na Severočechy ani tentokrát neměl.

Foto: Vít Černý, ČTK

Daniel Pudil z Mladé Boleslavi odkopává balón během utkání 14. kola první fotbalové ligy.

Článek

Půlhodiny bušili Středočeši do zformovaného liberecké obrany, pálili jako u Verdunu, hosty prakticky nepustili za půlící čáru, ale skórovat nedokázali. Marně to zkoušel ruský snajpr Komličenko technickou střelu i pořádnou pumelicí, k ničemu nebyly střelecké pokusy Mešanoviče, Budínského či Buchy. Na Nguyena nevyzrál nikdo...

Librec disciplinovaně bránil a čekal na svou příležitost. Po půlhodině přišla... Hned při první útočné akci využil Mikula nedorozumění Buchy s Fulnekem, poslal centr do šestnáctky a mladý chorvatsjký legionář ho zúročil ve vedoucí gól hostů.

Domácí byli samo sebou jako opaření, protože nemohli nevzpomenout, že už pět ligových zápasů v řadě s Libercem prohráli a že si zase koledují. Zvláště, když hned po změně stran inkasovali podruhé. Při výpadu Potočného předpokládali, že sudí odpíská ofsajd, jenže ten nechal hostujícího záložníka v akci pokračovat a Musa za přispění Pudila skóroval podruhé.

Komličenko se sice takřka vzápětí postaral o penaltu, kterou Budínský proměnil, jenže k zdramatizování zápasu nedošlo. Za devět minut totiž nařídil rozhodčí Rejžek pokutový kop i na druhé straně. Bucha stáhl v šestnáctce Balutu, a protože Potočný se při exekuci penalty nemýlil, zažili domácí zase liberecké prokletí.

Po inkasovaném gólu už rezignovali a nakonec moc nescházelo, aby odešli s ještě větším výpraskem. Střídajícíá Malínský trefiul totiž hned po příchodu na hřiště tyč Stejskalovy brány, Baluta pět minut po něm nastřelil břevno.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:3 (0:1)
Branky: 55. Budínský z penalty - 30. a 48. Musa, 64. Potočný z penalty. Rozhodčí: Rejžek - Pečenka, Vodrážka - Zelinka (video). ŽK: Fulnek, Budínský, Matějovský - Kačaraba, Oscar, Mara, Mikula, Pešek. Diváci: 3 899.
Ml. Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek (61. Kláíma) - Budínský, Hubínek, Matějovský, Bucha (68. Túlio) - Mešanovič (76. Ladra), Komličenko. Trenér: Weber.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oscar (90. + 2. Alibekov), Mara - Pešek (72. Malinský), Baluta, Potočný - Musa (85. Kuchta) Trenér: Medynský

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články