Hlavní obsah

Budějovice - Karviná 3:0Budějovice v lize potřetí za sebou vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Havel (penalta) 1 : 0
26. Havel 2 : 0
52. Schranz 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili ve 14. kola první ligy nad Karvinou 3:0. První vzájemný duel v nejvyšší soutěži rozhodl v úvodních 26 minutách svými premiérovými dvěma góly v lize Lukáš Havel, v 52. minutě přidal pojistku Ivan Schranz. Hosté dohrávali poslední půlhodinu bez vyloučeného Martina Bukaty.

Foto: ČTK

Souboj o míč v utkání 14. kola první fotbalové ligy mezi SK Dynamo České Budějovice a MFK Karviná.

Článek

Dynamo, jediný nováček soutěže, vyhrálo potřetí za sebou a poskočilo na jedenácté místo tabulky. Karviná vedená českobudějovickým rodákem a bývalým koučem Jihočechů Františkem Strakou naopak potřetí za sebou nebodovala a neskórovala a je čtrnáctá.

Po opatrném začátku ve 20. minutě udeřili domácí. Rozhodčí Pechanec nařídil po souboji hostujícího brankáře Hrdličky s domácím Brandnerem penaltu a stoper Havel ji proměnil suverénně k opačné tyči, než kam skočil gólman.

Vzápětí musel kvůli zranění střídat karvinský Dreksa, kterého nahradil Kouřil. Havel si jen šest minut po své první brance v lize připsal další. Po rohovém kopu vrátil míč na hranici malého vápna Schranz a domácí stoper jej hlavou doklepl do sítě.

Slezané měli velkou smůlu a chvíli nato museli podruhé nuceně střídat. Kouřil vydržel na trávníku jen něco před deset minut, než ho kvůli zranění musel zastoupit Čonka. Hosté pak přidali, ale nedařilo se jim v koncovce. Lingr v dobré pozici přestřelil branku veterána Drobného, který za Dynamo nastoupil podruhé po svém nedávném návratu.

Další komplikace pro Karvinou přišla v 51. minutě. Ndefe po souboji z první půle nemohl pokračovat a kouč Straka potřetí nuceně střídal. Za minutu Jihočeši definitivně rozhodli. Po Brandnerově brejku se dostal k míči Schranz a uklidil ho přesně k tyči. Slovenský útočník skóroval počtvrté za poslední tři kola.

Po necelé hodině hry šli hosté do deseti, když po zákroku na Brandnera dostal druhou žlutou Bukata. Čtvrtou branku mohl přidat Čolič, ale jeho střelu vyrazil Hrdlička. Slezané podtrhli svou smůlu v závěru, kdy kvůli zranění musel odstoupit také Ba Loua a hosté dohrávali v devíti.

14. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - MFK Karviná 3:0 (2:0)
Branky: 20. z pen. a 26. Havel, 52. Schranz. Rozhodčí: Pechanec - Váňa, Ratajová. ŽK: Ledecký - Bukata, Hrdlička. ČK: 59. Bukata. Diváci: 3871.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Havelka (78. Čavoš) - Brandner (67. Táborský), Javorek, Schranz, Mršič (81. Ekpai) - Ledecký. Trenér: Horejš.
Karviná: Hrdlička - Ndefe (51. Janečka), Dreksa (21. Kouřil, 33. Čonka), Krivák, Rundič - Hanousek, Bukata - Moravec, Ba Loua, Lingr - Petráň. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: