Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 2:3Liberec opět prohrál, Hradec Králové uspěl poprvé s Růžičkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Chalupa 0 : 1
24. Hudáček 1 : 1
39. Koukal 1 : 2
52. Vincour 1 : 3
56. Birner 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 a připsali si první vítězství poté, co jejich realizační tým posílil trenér Vladimír Růžička. Naopak Bílým Tygrům se i nadále nedaří, zaznamenali již pátou porážku v řadě a v tabulce jim patří osmé místo. Východočeši jsou pátí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hradecký trenér Vladimír Růžička

Článek

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, o něco nebezpečnější byli ale hosté. Se střelou Chalupy si však poradil Schwarz. První přesilovku zápasu si zahráli domácí, Mazance v brance hostí ale vůbec neohrozili. Poté hrál dvě početní výhody za sebou Mountfield, šance Jergla a Zámorského ale pokryl liberecký brankář. Na druhé straně pálil v nadějné pozici Knot, mířil ale těsně vedle.

Úvod druhé části vyšel lépe hostům. Ve 23. minutě se Chalupa protáhnul kolem Havlína a bekhendovým blafákem otevřel skóre utkání. Liberec ale přispěchal s rychlou odpovědí. Birner našel z druhé vlny najíždějícího Hudáčka, který střelou do šibenice vyrovnal.

Vedení mohl hostům vrátit aktivní Chalupa, Schwarz ale vytáhnul parádní zákrok lapačkou. Na druhé straně najížděl tváří v tvář Mazancovi Špaček, hostující brankář se ale vyznamenal. Do vedení tak šel ještě před druhou přestávkou znovu hradecký Mountfield. Po zmatcích v liberecké defenzivě tvrdě vypálil Jergl a jeho střelu dorazil za bezmocného Schwarze Koukal.

Třetí branku hostů mohl přidat na začátku třetí části Smoleňák, jeho střelu ale zastavila horní tyč. Poté měli Tygři k dispozici přesilovku, nesehráli ji ale vůbec dobře. Na druhé straně ostře pálil Vincour, Schwarz jeho dělovku vyrazil ramenem. Severočeši přidali na aktivitě a tlačili se za vyrovnáním. Lenc ani Krenželok ale se svými šancemi neuspěli.

Udeřili tak znovu Východočeši. Klíma dobrým napadáním vybojoval kotouč pro Zámorského a ten přesnou střelou pod horní tyč poslal hosty do dvoubrankového vedení. V 56. minutě ale domácí využili zásluhou Birnera početní výhodu a snížili. Stejný hráč mohl poté dokonce vyrovnat, Mazanec ale svůj tým podržel. Domácí to ještě v závěru zkusili se šesti hráči v poli, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

14. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. L. Hudáček (Birner), 56. Birner (Šmíd, Filippi) - 23. M. Chalupa, 39. Koukal (Jergl), 52. Zámorský (Kevin Klíma). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7158.
Liberec: Schwarz - Šmíd, Knot, Hanousek, Kotvan, Kolmann, Havlín - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Zachar, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - J. Vlach, A. Musil, D. Špaček - Průžek. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.
Hradec Králové: Mazanec - Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Šalda - Smoleňák, Rákos, Červený - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Koukal, M. Chalupa - Paulovič, Kevin Klíma, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články