Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 1:2Mladá Boleslav vyhrála po obratu ve třetí třetině v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kusý 1 : 0
47. Skalický 1 : 1
49. Kurka 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boelslavi vyhráli v utkání 14. kola extraligy na ledě Pardubic 2:1. Dynamo brzy vedlo po gólu Denise Kusého, přesto si připsalo třetí porážku za sebou. Ve třetí třetině totiž otočili vývoj během 124 sekund Pavol Skalický a Jiří Kurka.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi oslavují vyhrané utkání 14. kola hokejové extraligy

Článek

Domácím se skvěle povedl nástup do zápasu, když už ve třetí minutě našel Kloz mezi kruhy najíždějícího Kusého, jenž nedal brankáři Krošeljovi ranou z první nejmenší šanci zakročit. V podobné pozici se pak ocitl na druhé straně Flynn, jenže ztroskotal na strážci domácího brankoviště Kacetlovi. Z dobré pozice za kruhy zakončoval Vondra, ani on však Kacetla neprostřelil.

Ve druhé části si hokejisté Pardubic zahráli v krátkém sledu dvě přesilovky, více než slibná šance ale přišla až po polovině zápasu, kdy už se hrálo v plném počtu. Tybor zakončoval z pozice mezi kruhy, Krošelj ho ale vychytal. Ve 37. minutě měl pak i porci štěstí, když Mandát orazítkoval tyčku.

Už po sedmi sekundách třetího dějství pykal Ševc za zdržování hry. Do dobré pozice se v přesilovce dostal Mandát, Krošeljovi nadělala starosti i Kousalova teč, ale stav se nezměnil ani při následně početní výhodě Středočechů. Ve 47. minutě ale sehráli hosté skvěle přečíslení a na konci jejich souhry stačilo Skalickému trefit takřka prázdnou branku.

Jen o dvě minuty a čtyři sekundy později navíc propadla za Kacetlova záda také Kurkova střela od modré čáry a Mladoboleslavští rázem vedli. Pardubičtí se ve zbytku zápasu usilovně snažili o vyrovnání, v poslední minutě zariskovali s hrou bez gólmana, obléhání Krošeljovy branky bylo ale v jejich podání neúspěšné.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Kusý (Kloz) - 47. Skalický (A. Zbořil, Vondrka), 49. Kurka (Ševc, Flynn). Rozhodčí: Hradil, Micka - Ganger, D. Klouček. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7118.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - O. Matýs, Harju, D. Kindl - Machala, Kloz, Kusý - Blümel, Pochobradský, M. Látal - od 21. navíc M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Fillman, Hrbas, Pláněk, Dlapa - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, L. Pabiška - J. Stránský, Bičevskis, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice