Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 3:4 PPVítkovice dokázaly otočit zápas v Olomouci, rozhodl Stránský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hecl 1 : 0
37. Irgl 2 : 0
54. Bodák 2 : 1
54. Gregorc 2 : 2
56. Baláž 2 : 3
56. Skladaný 3 : 3
65. Stránský 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Olomouce 4:3 v prodloužení a v tabulce se posunuli na osmé místo. Hanáci, kteří ve třetí třetině ztratili dvoubrankový náskok, prohráli doma popáté za sebou a jsou desátí. Utkání rozhodl v čase 64:08 útočník Šimon Stránský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují. Ilustrační foto

Článek

V dresu domácích se premiérově představil útočník Musil, který přišel z Mladé Boleslavi a hned při prvním střídání připravil pro svého spoluhráče zajímavou šanci, která však zůstala nevyužita.

V polovině první třetiny se do šance dostal Irgl, ale Svoboda proti němu vytáhl dobrý zákrok. Branka mohla padnout také z olomouckého přečíslení dva na jednoho, ale Bambulův pokus zneškodnil Svoboda. Na straně Vítkovic se během první třetiny dvakrát do zakončení dostal Zdráhal. Poprvé ale branku přestřelil a podruhé ho vychytal domácí brankář Lukáš.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy ve čtyřech hráčích a více prostoru na ledě přineslo několik zajímavých příležitostí na obou stranách. Lukáš i Svoboda však své branky opětovně uhájili.

Aktivní Irgl se během druhé části dostal k několika dalším zakončením, Svobodu ale i s trochou smůly překonat nedokázal. Povedlo se to až v polovině druhé třetiny prvním gólem v olomouckém dresu Heclovi. Následně zvýšil vedení domácích Irgl, jehož gólu ale předcházel nepotrestaný hrubý faul Strapáče na Černého. Vítkovického obránce museli z ledu odvést na nosítkách.

Přiblížit Hanáky výhře poté mohl v oslabení Strapáč, Svoboda ale svůj tým podržel a i díky tomu mohly Vítkovice předvést velký obrat. Nejprve snížil Bodák a o 42 sekund později vyrovnal Gregorc. Vzápětí byl navíc vyloučen Strapáč a hosté v přesilovce udeřili potřetí.

Olomouc však tři rychle inkasované branky nepoložily a podařilo se jim ihned vyrovnat. Na Balážův gól odpověděl po 14 sekundách Skladaný. Zbývající čtyři minuty základní hrací doby se již dohrály bez vstřelené branky a utkání šlo do prodloužení. Druhý bod nakonec hostům zajistil Stránský.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 3:4 v prodl. (0:0, 2:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Hecl (V. Tomeček), 37. Irgl (Burian, Vyrůbalík), 56. Skladaný (Olesz, Škůrek) - 54. Bodák (Trška, Mallet), 54. Gregorc (O. Roman, Lakatoš), 56. Baláž (O. Roman, Schleiss), 65. Š. Stránský (Trška). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 6:4, navíc Lakatoš (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4481.
Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Škůrek, Švrček, Dujsík - Burian, Strapáč, Irgl - Klimek, P. Musil, V. Tomeček - Olesz, Kolouch, Skladaný - Hecl, Handl, Bambula. Trenéři: Tomajko a Moták.
Vítkovice: M. Svoboda - Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, T. Černý, Bodák - Lakatoš, O. Roman, Schleiss - Mallet, Š. Stránský, P. Zdráhal - E. Němec, Baláž, Vopelka - Kurovský, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice