Hlavní obsah

Pořádný malér! Hráči Pardubic jsou v karanténě, ve Varech musejí za Dynamo nastoupit junioři

Je to pořádný malér! Hokejisty Pardubic čeká už v úterý večer utkání 15. extraligového kola na ledě Karlových Varů, odehrát ho ale budou muset s juniory. Mezi hráči Dynama totiž řádí virová epidemie střevní chřipky a celá kabina skončila po nařízení týmového lékaře v karanténě. Sport.cz to potvrdil sportovní manažer klubu Jaromír Kverka starší.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pardubice budou muset nastoupit k úternímu utkání v Karlových Varech s juniory.

Článek

„Řešíme to od devíti od rána. Mužstvo je v karanténě a v Karlových Varech budeme muset poskládat tým kompletně z juniorů," řekl Kverka a klub následně v tiskovém prohlášení potvrdil, že za Pardubice opravdu nastoupí výhradně junioři, kteří původně dnes měli hrát v rámci Poháru DHL derby s Hradcem Králové. To se neuskuteční.

"K tomuto (k nasazení týmu složeného kompletně z juniorů) - pozn. red.) přistupujeme především proto, že nám záleží na zdraví našich hráčů. Je to pro nás velmi nepříjemné. Během noci na dnešek se u většiny hráčů začaly objevovat příznaky, ráno náš klubový lékař vyhlásil několikadenní karanténu celé kabiny," doplnil Kverka pro oficiální klubové stránky.

"Vedení Dynama velmi mrzí, že zvítězila vidina lehce získaných bodů před sportovním gestem, které by v této situaci bylo jednoznačně na místě," posteskly si Pardubice.

Řezníček vysvětluje, proč se zápas neodloží

Odložit extraligové utkání není možné, hrát se dnes na ledě Energie musí. Jen Pardubice budou značně oslabené...

„Máme tu určité historické rozhodnutí a usnesení samotných klubů, že na základě zdravotních problémů se zápasy nebudou odkládat. Všechny kluby si odsouhlasily, že mají dostatečný kádr; včetně juniorek a farem; aby se žádná utkání nemusela přehazovat a neovlivňovala se tak soutěž," vysvětlil pro Sport.cz ředitel extraligy Josef Řezníček, proč se o odložení duelu neuvažovalo.

Foto: BPA

Ředitel extraligy Josef Řezníček (vlevo) a předseda Českého hokeje Tomáš Král.

Pardubice se nicméně přesto obrátily na vedení Karlových Varů s prosbou, jestli by nebylo možné duel přesunout na jiný termín. Západočeši ale žádosti nevyhověli. "Jednání vedení karlovarské Energie mi přijde nevstřícné, protože je běžné, že se v takovéto situaci snaží soupeři najít sportovní řešení. Celou věc komplikuje ještě i to, že junioři mají dnes derby proti Hradci Králové. Tímto bych chtěl poděkovat vedení Hradce Králové, které souhlasilo s přeložením zápasu juniorů," dodal Kverka.

„Po telefonu z Pardubic mi bylo řečeno, že se jedná asi o jedenáct nebo dvanáct hráčů, které trápí střevní potíže. Dynamo si muselo na seznam hráčů přidat své juniory, jde to i bez registrovaných smluv. Já jsem do systému zaregistroval patnáct nebo šestnáct juniorů," doplnil Řezníček.

Něco podobného zažili letos během play out hokejisté Chomutova. Většina hráčů Pirátů se v březnu přiotrávila, když se v šatně jako svačinka podával tatarák. Chomutovští tehdy v ten den museli nastoupit k zápasu, shodou okolností rovněž proti Karlovým Varům, v kombinované sestavě s juniory. Utkání vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: