Hlavní obsah

Opava - Jablonec 0:2 PPFotbalisté Olomouce a Jablonce prošli do čtvrtfinále poháru

Opava/Olomouc

Fotbalisté Jablonce a Olomouce se stali prvními čtvrtfinalisty domácího poháru. Hanáci v osmifinále MOL Cupu potvrdili roli favorita a doma porazili druholigovou Duklu Praha hladce 4:0 i díky dvěma brankám Václava Pilaře. Jablonec zvítězil na půdě posledního týmu ligové tabulky Opavy 2:0 až po prodloužení, ve kterém dal dva góly střídající Jan Chramosta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta z Jablonce oslavuje gól - ilustrační foto

Článek

Olomouc v lize už pět kol nevyhrála, s druhý týmem druhé ligy ale neměla výraznější potíže. Hanáky uklidnil v 17. minutě vedoucím gólem Houska.

Poté se na přelomu poločasů dvakrát trefil Pilař. Bývalý reprezentant, který celou kariéru zápolí se zraněními, dal dva góly v jednom soutěžním duelu poprvé od srpna 2011, kdy dvakrát skóroval rovněž proti Dukle ještě v dresu Plzně. Na 4:0 upravil v 67. minutě Yunis.

Opava v lize 12 kol nevyhrála, ale proti Jablonci od úvodu předváděla bojovný výkon a držela krok. Slezané dokonce v páté minutě jako první dostali míč do sítě, rozhodčí Pechanec ale odpískal útočný faul a Dedičův gól neuznal.

Také po pauze domácí hrozili, ale nedařilo se jim v koncovce a dvě velké šance nevyužili. V závěru normální hrací doby neproměnil dvě dobré možnosti ani Jablonec a o postupujícím tak rozhodlo až prodloužení.

Jabloneckému kouči Radovi v něm vyšlo střídání. Chramosta byl na trávníku pět minut, než vystihl chybu v domácí rozehrávce a ve 102. minutě zamířil přesně k tyči. Opavskému Šulcovi zkazilo radost z vyrovnání břevno, na opačné straně mířil do brankové konstrukce i Kubista. Pojistku přidal až ve 119. minutě po kličce gólmanovi znovu Chramosta.

Dalších pět zápasů osmifinále se hraje ve středu, poslední duel je na programu příští týden.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
SFC Opava - FK Jablonec 0:2 po prodl. (0:0, 0:0)
Branky: 102. a 119. Chramosta. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Batík.
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Žídek, Helebrand - Stáňa, Řezníček (91. Schaffartzik), Souček (79. Jursa), Zapalač (88. Mondek) - Juřena (62. Šulc), Dedič. Trenéři: Grussmann a Dvorník.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Hübschman - Kratochvíl, Pilík (77. Jovovič), Považanec (120. Hämäläinen), Sýkora (105.+1 Kubista) - Doležal (97. Chramosta). Trenér: Rada.
Sigma Olomouc - Dukla Praha 4:0 (2:0)
Branky: 44. a 63. Pilař, 17. Houska, 67. Yunis. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka.
Sestava Olomouce: Mandous - Sladký, Zima, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (70. Radek Látal), Houska (64. Zmrzlý), Greššák, González (46. Texl), Pilař - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: