Hlavní obsah

Hradec Králové - Kladno 2:1 PPKouč Růžička slavil při domácí premiéře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Austin 0 : 1
58. Červený 1 : 1
64. Rosandič 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 15. kole extraligy nad Kladnem 2:1 v prodloužení a kouč Vladimír Růžička si v domácí premiéře na lavičce Mountfieldu mohl vychutnat výhru. Uspěl tak i v souboji strůjců zlatých medailí z mistrovství světa v letech 2005 a 2010 a zároveň olympijských vítězů z Nagana s hrajícím majitelem Kladna Jaromírem Jágrem. V čase 63:52 rozhodl slovenský obránce Mislav Rosandič.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenéři Hradce Králové zleva Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.

Článek
Fotogalerie

Hosté mohli otevřít skóre v přesilové hře při úvodním vyloučení Červeného, ale Melkovu střelu z pozice mezi kruhy i Zikmundovo zakončení zblízka po Jágrově přihrávce Mazanec zlikvidoval. Šanci v oslabení měli i domácí, ale Cingelův blafák do forhendu v únik kryl Godla pravým betonem. Už při plném počtu hráčů na ledě našel Melka osamoceného Strnada, opět však zasáhl královéhradecký gólman.

Na druhé straně při Barinkově vyloučení pálil Červený, ale v polovině utkání byli blíže k úvodní brance hosté. Barinka trefil od modré čáry horní tyč. Godla si poradil s pokusem Smoleňáka. Allenův trest domácí také přečkali a těsně před pauzou jim pomohla pravá tyč, když Strnad vypálil z levého kruhu po přihrávce Valského.

Další možnost Rytířů měl ve 26. minutě Melka. Při Austinově pobyty na trestné lavici rozvlnil Koukal jen boční síť. Bezbrankový stav trval i po kladenské početní výhodě po Perretově faulu. V 35. minutě obral Chalupa o puk Smetanu, jenže puk propasíroval za Godlu jen kousek do brankoviště a Smetana pomohl situaci zachránit. Na kladenském brankáři ztroskotal i Paulovič. Mazancovi pak ve 39. minutě opět pomohla levá tyčka po Austinově střele.

Po 62 sekundách faulovali při závaru domácích Zelingr i Kaut, ale Kladno dvě minuty v oslabení tří proti pěti pod velkým tlakem díky Godlovi ustálo. Ve 45. minutě stihl Mazanec vykopnout betonem puk po průniku Valského.

V polovině třetí třetiny šel pykat za krosček na Zikmunda Nedomlel a Rytíři po 11 sekundách přesilovou hru využili. Přes clonu překonal Mazance ranou od modré čáry Austin. V 56. minutě promarnil po Stachově přihrávce šanci osamocený Zikmund. V čase 57:12 při Austinově trestu vyrovnal po Smoleňákově asistenci z mezikruží Červený. Prodloužení neodvrátila kladenská přesilovka při trestu Červeného.

V nastavení rozhodli domácí, když Paulovič trefil levou tyč a do odkryté branky doklepl puk Rosandič.

15. kolo hokejové extraligy
Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Červený (Smoleňák, Paulovič), 64. Rosandič (Paulovič) - 50. Austin (Réway). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 6890 (vyprodáno).
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Allen - Smoleňák, Rákos, Červený - Paulovič, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Koukal, M. Chalupa - Kevin Klíma, Kubík, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Smetana - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, T. Kaut, Réway - Redlich, Melka, J. Strnad - Hajný, O'Donnell, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: