Hlavní obsah

Uhlídat plzeňskou hvězdu? Nemožné, uznali v Litvínově

Neskutečné, co tenhle chlapík umí. Plzeňský hokejista Milan Gulaš v téhle sezoně předvádí neuvěřitelné kousky a uhlídat jej, to je pro soupeře v téhle sezoně nepřekonatelný úkol. Nepovedlo se to ani Litvínovu, byť Gulaš bral jen bod za asistenci, Plzeň vyhrála zápas 3:1. "Je těžké ho uhlídat, na ledě je úplně všude," shodují se obránce Litvínova David Štich a jeho parťák - brankář David Honzík.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně vstřelil v utkání 13. kola hokejové extraligy dvě branky.

Článek

„Samozřejmě vnímáme kvality Milana Gulaše. Je to nejlepší střelec, má nejvíc kanadských bodů," tvrdí David Štich o největší hvězdě extraligy. „Připravovali jsme se na něj, ubránili jsme se i v oslabení. A pak jsme neproměnili přesilovku, což nás někdy sráží," naznačuje důrazný bek, že se Litvínov vyhlášené hvězdy soupeře nebál. Ta ale dokázala bodovat v každém z patnácti extraligových kol.

„Bojuji stejně proti každému. A když jsem se u mantinelu střetl s Milanem, chtěl jsem ho dohrát. Vyšlo to zrovna na něj," říká bojovně Štich.

Litoval jen toho, že Litvínov nevydřel proti Plzni ani remízu. „Domácí ztráta je pro nás komplikací v tabulce. Chtěli jsme jít alespoň do prodloužení a při jistotě jednoho bodu pak sebrat i ten druhý. Bohužel nic z toho se nepovedlo," dodává Štich.

Honzík bojuje o pevnou pozici

Brankář David Honzík měl po zápase rovněž rozpačité pocity. „Jelikož mně Milan Gulaš gól nedal, tak jsem s ním minisouboj vyhrál. A toho si cením, protože to je nejlepší hráč v lize. Se svým výkonem proti němu mohu být spokojen, ale raději bych byl za tři body třeba při vítězství 6:5, jako se nám to podařilo proti Hradci Králové," přiznává gólman.

V Litvínově tvoří brankářskou dvojici s Jaroslavem Janusem. Honzík zasáhl do sedmi zápasů, Janus do devíti. „O své pozici nechci polemizovat, to je spíš téma pro trenéry. Každopádně máme jako brankáři výborné vztahy a snažíme se pracovat pro tým," dodává.

Reklama

Související témata: