Hlavní obsah

Čech se chce stát gladiátorem, a tak chystá neskutečné kousky. I za zraněného bratra

Freestyle motokrosař Libor Podmol musel s těžkým srdcem svůj start odříct, jeho rodina ale bude mít i tak při tradičních Gladiator Games v pražské O2 areně (v sobotu od 18:30) zdatné zastoupení. Svou jízdu plnou nejobtížnějších triků v těchto dnech piluje v areálu ve Znosimi nedaleko Benešova jeho bratr Filip Podmol. V následujícím videu se prostřednictvím unikátních záběrů podívejte, co se svojí motorkou dokáže.

Freestyle motokrosař Filip Podmol si pro Gladiator Games nachystal pár novinekVideo: Sport.cz

 
Článek

„Samozřejmě mě mrzí, že brácha nepojede na největší akci v Česku. Tlačíme se spolu vpřed, vzájemně si dodáváme sebedůvěru. Ale od dubna jezdím po závodech sám, tak jsem zvyklý,“ uznává mladší ze sourozenecké dvojice.

Jedním z taháků akce byl už v předchozích dvou letech. Předloni chystal dvojité salto, ale v jedné z jízd narazil do bariéry a zlomil si nohu. Loni s bratrem už jeden z nejnáročnějších triků předvedli dokonce synchronně. „Letos mám volnou ruku, můžu se soustředit na svou jízdu, tak snad to dopadne a odvezu si titul gladiátora,“ věří.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

@fmxgladiatorgames už tuto sobotu.!!!! Tak kdo všechno dojde podpořit tuhle matku extrémních show v Evropě? Já s radostí můžu, říct, že tahle akce mi dala víc než jakékoliv ostatní akce... jako malý jsem chodil podporovat starší generaci a bratříčka. Postupem času jsem tu začal jezdit 2015 první velká akce v aréně a já aka mladý vyšokovaný puberták na yamaze 250 v ní, jak to mohlo dopadnout, že? poprvé 360 v mém životě a lehký ozembouch, 2016 jsem měl ošklivě zlomenou nohu, tak jsem byl v roli spolukomentátora, nabral jsem si kvůli svým snům a představám na sebe těžké břemeno už 2017 kdy jsem chtěl jako nejmladší na světě udelat dvojté salto, tak přišla jedna velká vzpomínka z gg a to zlomená noha. “Ano ta stejná co sem měl v 2016”.. 😅když jsem trefil zeď v zavodě o gladiatora a toto mi opravdu hodně zbrzdilo a přesměrovalo kariéru a vlastně i život. Nadruhou stranu mi to asi nejvíce dalo psychicky... minulý rok double backflip v synchru s bratrem vedle sebe... každý rok jsme měli předem domluvené co budeme dělat, takže vy co si užijete gg v sobotu si představte, že mi si je užíváme už měsíce předem se vsim všudy a hlavně v molitanu 😂 až mi je z toho treninku fakt blbě... tento rok žádná domluva není, nemusím nic, ale přece jenom sem v molitanu každý den a snazim se to posouvat dál, za to bych chtěl poděkovat mým bros s @podmolbros teamu, že to semnou davaj jelikož čas od času je to prostě těžké a nejsem úplně člověk co to rychlo vzdává 🤘🏻🤜🏻✌🏼🍀 díky boys 🤜🏻❤️ opravdu se těším a chtěl bych si tento rok užít na 120% a pak to se všema zapít na legendární after po gg🤘🏻🙏🏻... Po gladiatorech na mě čekají 2 poslední závody mistrovství světa kde můžu bojovat o bednu v v celém seriálu...🤘🏻🙏🏻. Peace

Příspěvek sdílený filippodmol (@filippodmol),Říj 29, 2019 v 1:52 PDT

Nebude to ale mít snadné. Po dvou letech se vrací i legenda freestyle motokrosu Španěl Edgar Torronteras, který v Praze startoval už v roce 2000, závodit bude i trojnásobný mistr světa Remi Bizouard z Francie, jeho krajan David Rinaldo, Němec Luc Ackermann, nebo další české eso Petr Pilát, jenž se rovněž zotavoval po zdravotních trablech.

Reklama