Hlavní obsah

Kladno - Karlovy Vary 4:2Rytíři utnuli sérii pěti proher, otočili zápas s rozjetými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vondráček 0 : 1
18. O´Donnell 1 : 1
23. Barinka 2 : 1
30. O´Donnell 3 : 1
36. Lakos 4 : 1
58. Gríger 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna ukončili v extralize sérii pěti porážek, když v rámci 16. kola otočili na svém ledě průběh utkání s Karlovými Vary a zvítězili 4:2. Dvěma góly se na tom podílel kanadský útočník Brendan O´Donnell. Energie naopak padla po předchozí šňůře tří duelů bez ztráty bodu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu - archivní foto.

Článek

Žádné vyčkávání, naopak oboustranně aktivní hokej s mnoha šancemi viděli fanoušci na kladenském zimáku hned od úvodních minut. Domácí nejprve po střele Tomáše Rachůnka musela zachránit tyč, na druhé straně pak po parádní pobídce Jágra netrefil Stach ve stoprocentní příležitosti odkrytou branku. Ve 12. minutě ujel kladenské obránce Vondráček a v sólovém úniku i s trochu štěstí prostřelil Godlu.

Rytíře tento moment dostal do útlumu a museli si hodně oddechnout, že dorážka Křemena skončila o pár centimetrů mimo a že střelu Skuhravého při přečíslení dvou na jednoho zlikvidoval Godla. Přesto Kladno ještě do první přestávky srovnalo, když aktivní O´Donnell napotřetí ranou z voleje překonal Bednáře.

Euforii z vyrovnání si Rytíři přenesli i do startu druhé třetiny, když Barinka dělovkou z vrcholku levého kruhu ve 23. minutě skóre otočil. A v polovině duelu už domácí vedli dvougólovým náskokem, protože O´Donnell obkroužil s pukem na holi útočnou třetinu a přesnou střelou z mezikruží zaznamenal svou druhou trefu.

Bednář po chybě před čtvrtým gólem střídal

Karlovarští ovšem nic nebalili a domácí museli děkovat Godlovi, že lapil šance Tomáše Rachůnka a Koblasy. Jenže pak Energie totálně selhala při vlastní přesilovce, i když kladenský Strnad ještě v prvním úniku neuspěl.

Pak ale gólman Bednář nesmyslně vyjel z branky za pukem, u kterého byl dřív Valský. Místo prázdné branky sice trefil jen tyč, kotouč se ale následně dostal k Lakosovi, jenž odkrytou klec už neminul. Pro Bednáře tímto momentem zápas v 36. minutě skončil, mezi třemi tyčemi ho nahradil Novotný.

Západočeši sice ve třetím dějství vrhli všechny síly do útoku, jenže druhého gólu se dlouho nemohli dočkat. Vstřelil ho až v 58. minutě Šenkeřík, to už ale bylo pozdě. V poslední minutě ještě Vary zkusily při vlastním oslabení hru bez brankáře, Kladno už si ale vítězství pohlídalo.

16. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. O'Donnell (T. Kaut, Kehar), 23. Barinka (Zelingr), 30. O'Donnell (Hajný), 36. Lakos (T. Kaut, Valský) - 12. Vondráček (Skuhravý), 58. Šenkeřík (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hodek, Horák - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3928.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, Machač, Réway - Strnad, Melka, Redlich - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Karlovy Vary: J. Bednář (36. F. Novotný) - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout, Mariška a Kněžický.

Reklama

Související témata: