Hlavní obsah

Odveta za pohár! Slavia si proti Baníku zastřílela. Přestřelka na Hané neměla vítěze

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali v sobotním utkání 15. kola na domácí půdě s Mladou Boleslaví 2:2. Hanáci vedli 2:0, ale Boleslav během pár desítek sekund vyrovnala a získala bod. Vedoucí Slavia si pak s chutí zastřílela proti Baníku Ostrava. Vyhrála 4:0 a dvěma trefami se blýskl záložník Tomáš Souček. Sešívaní tak oplatili Baníku porážku z MOL Cupu a dobře se naladili před utkáním Ligy mistrů v Barceloně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček poslal fotbalovou Slavii dělovkou do vedení v duelu s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Statistiky napovídaly přesně, když naznačovaly, že Olomouc s Mladou Boleslaví mohou odehrát velmi vyrovnanou bitvu. Duel na Hané skončil totiž nerozhodně 2:2 a vzájemná bilance těchto soupeřů nyní čítá 9 výher, 9 proher a 9 remíz.

Sigma již šest kol po sobě nevyhrála (prohra, 5 remíz). Do utkání s Boleslaví ale vstoupila lépe a od 14. minuty po zásahu Plška vedla. Když pak v 62. minutě stoper Beneš přidal druhý gól, vypadalo to, že Boleslav padne. Jenže opak byl pravdou. Odpověď Středočechů byla blesková. V 64. minutě nejprve snížil Fulnek a o pár desítek sekund později srovnal Budínský na konečných 2:2.

Sešívaní vedou tabulku a dominují soutěži. Suverenitu potvrdila Slavia i doma proti Baníku. Do přestávky ji poslal do vedení záložník Souček, stejný hráč pak náskok po přestávce navýšil. Po hodině hry pak mohl dovršit hattrick, jenže s penaltou naložil bídně.

Mrzet to slávisty nemuselo, protože o chvíli později protrhl střeleckou smůlu Tecl a dominanci úřadujících mistrů zvýraznil čtvrtým zásahem do baníkovské sítě Ševčík. Baník tak prohrál páté utkání na hřišti soupeřů v řadě.

Program 15. kola:
Pátek
Bohemians - Slovácko 0:0
Sobota
Olomouc - Ml. Boleslav 2:2
Branky: 14. Plšek, 62. Beneš - 64. Fulnek, 64. Budínský
Slavia - Ostrava 4:0
Branky: 43. a 52. Souček, 68. Tecl, 77. Ševčík
Neděle
14:30 Karviná - Jablonec
14:30 Teplice - České Budějovice
14:30 Liberec - Příbram
17:00 Opava - Sparta
Pondělí
18:00 Zlín - Plzeň

Reklama