Hlavní obsah

Trpišovský si na cestu přibalil i mininávod z Levante, jak Barcelonu porazit. Jen jestli k něčemu bude, smál se

Sami se naladili ligovou výhrou nad Ostravou. Návod, jak porazit Barcelonu si slávističtí fotbalisté mohli také na cestu do katalánské metropole přibalit. „Jen mininávod. A to ještě musíme doufat, že k něčemu bude,“ nepopíral kouč Pražanů Jindřich Trpišovský před odletem k čtvrtému dílu Ligy mistrů, že poslední ligový zápas Messiho a spol. v Levante samozřejmě už prostudoval. A i zmiňovaný mininávod, jak Barcelonu porazit, v něm hledal, neboť Levante porazilo katalánského giganta 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský po utkání s Barcelonou děkuje fanouškům

Článek

Pro Messiho a spol. šlo samozřejmě o nepříjemnou sprchu. A hlavně o sprchu, která se opakuje, protože Barcelona prohrála už třetí venkovní ligový duel v sezoně.

„Náš přístup k venkovním zápasům mi dělá starosti," přiznal rozčarovaný kouč Barcelony Ernesto Valverde, jehož tým prohrál v Bilbau, Granadě a teď i ve Valencii s Levante.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Barcelonská hvězda Luis Suárez v akci. Zápas v Levante ale nedohrál a proti Slavii nejspíš nenastoupí.

„No právě, byl to pro Barcelonu zápas venku. A navíc ligový, což je ve srovnání s Champions League velký rozdíl," připomínal před dnešním podvečerním odletem z pražské Ruzyně trenér Slavie Jindřich Trpišovský, že porážka v Levante rozhodně nebude mít na výkon a hru Barcelony v úterním duelu Ligy mistrů žádný vliv.

„Na Camp Nou bude Barceloně jedno, jak hrála v sobotu. Zvlášť s devadesáti tisíci diváky na tribunách," přiznával, že je stejně jako hráči celý natěšený na fotbalový chrám a atmosféru, která v něm vládne.

„Navíc může udělat krok k postupu ze skupiny," je si dobře vědom, jak obtížná mise jeho tým čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání 15. kola s Baníkem Ostrava.

Trenér totiž není v právě jednoduché situaci, protože s přibývajícími zápasy zranění a šrámy přibývají, a i relativně široký hráčský kádr se redukuje. A v nabitém programu nemůže klíčové hráče šetřit tak, jak by si sám představoval.

„Nejdřív jsme v utkání s Baníkem museli odčinit pohárovou prohru z Ostravy, a přitom potvrdit i tři body získané v minulém kole v Plzni. Proto jsem některé hráče, kteří nastoupí v úterý v Barceloně, mohl stáhnout až na samém konci zápasu," vykládal Trpišovský a netajil, že třeba Kúdelu z preventivních důvodu proti Baníku vůbec nepostavil. Ono stačilo, že před týdnem přišel o jeho parťáka ve stoperské dvojici Hovorku...

„On ale třeba i Peter Olayinka byl po zápase v Plzni tři dny nepoužitelný. Šrámy má ale víc hráčů, Masopust má kupříkladu problémy s přitahovači. Musíme však nastávající zápasy zvládnout s těmi hráči, co máme a kteří jsou k dispozici," přemítal, jak proti Messimu a spol. poskládat sestavu, a přitom využít mininávodu, který si na cestu do Barcelony přibalil.

Reklama