Hlavní obsah

Skvělý finiš, Sparta otočila proti Kometě ztracený zápas! Slaví i Kladno. Hradec padl s posledním

Aktualizováno

V 17. kole hokejové extraligy se po parádním závěru dočkala výhry 5:4 nad Kometou pražská Sparta, která se tak dostala do čela tabulky. Svůj zápas už za sebou mají Karlovy Vary, které podlehly Olomouci 2:3, těsnou výhru 2:1 si ze Zlína odvezla i Plzeň. Výhru 4:3 po prodloužení slaví i Kladno, které uspělo ve Vítkovicích. V posledním nedělním zápase podlehl ve východočeském derby Hradec Králové posledním Pardubicím 2:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Výborně zatím vychází letošní sezona hokejistům Karlových Varů, trápí se naopak Olomouc, která je předposlední. A vstup do zápasu to potvrdil, když domácí poslal do vedení ve 3. minutě Stříteský. Další branky však úvodní část nepřinesla a Západočeši tak odcházeli do kabin s vedením 1:0.

Druhá třetina však patřila hostům. Ve 24. minutě vyrovnal z přesilové hry Nahodil, o 63 sekund později znovu při nerovnovážném stavu hráčů na ledě poprvé poslal Kohouty do vedení Škůrek. Vary se ze šoku oklepaly v 28. minutě, kdy smazal gólové manko Skuhravý (2:2), Olomouc však udeřila ještě jednou díky Klimkovi a po dvou třetinách vedla. Energie již v závěrečné třetině na vyrovnání nedosáhla a Olomouci tak podlehla 2:3.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Tomáš Vondráček z Karlových Varů a Tomáš Valenta z Olomouce.

Plzeň veze výhru ze Zlína

Fanoušci čekali na první branku do 17. minuty, když se k radosti většiny z nich prosadil Freibergs a poslal Berany do vedení. Prostřední třetina však patřila hostům. V 32. vyrovnal Pour, do vedení poslal Indiány ve vlastním oslabení v 36. minutě Kantner. Zlín již na dva údery domácích zareagovat nedokázal a Plzni tak podlehl 1:2.

Neskutečný závěr Sparty

Po opatrné první třetině se parádní divácká kulisa v pražské O2 areně dočkala v prostřední části hned čtyř branek, tři z nich však k nelibosti většiny z nich padly do sparťanské branky. Skóre otevřel ve 22. minutě Plekanec, na dvoubrankový rozdíl zvýšil o čtyři minuty později z přesilové hry Svačina a děsivou sedmiminutovku z pohledu Pražanů uzavřel v 27. minutě Zaťovič. Až poté se ke slovu dostala Sparta, když v 29. minutě překonal Vejmelku Smejkal a uzavřel skóre po dvou třetinách na 1:3.

Když v 45. minutě zvyšoval na 4:1 svým druhým gólem Svačina, zdálo se být o vítězi utkání rozhodnuto. Pražané však předvedli dokonalý obrat, když po dvou brankách Růžičky a jedné Řepíka vyrovnali na 4:4, patnáct sekund před koncem navíc překlopil zápas na stranu domácích Tomášek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Brna Karel Vejmelka chytá střelu Michala Řepíka

Kladno slaví výhru ve Vítkovicích

Domácí Vítkovice vstoupily do zápasu lépe, když v desáté minutě překonali hostujícího Godlu Mallet a Bukarts. Hosté však stihli díky Stachovi 58 sekund před koncem první třetiny snížit na 1:2.

V prostřední části vrátil domácím dvoubrankový náskok Roman, Rytíři však opět po vzoru z úvodní části snížili, tentokrát 53 sekund před koncem druhé části díky Strnadově brance z přesilové hry. A to nebylo vše. V 57. minutě se postaral o vyrovnání Melka, bod navíc pro hosty trefil svou druhou brankou v prodloužení Strnad.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Petr Šidlík z Vítkovic.

Poslední Pardubice zaskočily Hradec

Ve východočeském derby šli do vedení hosté, když Mazance překonal v 10. minutě švédský útočník ve službách Perníkářů Harju. Mountfield odpověděl v 17. minutě brankou Rosandiče a oba týmy tak šly do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Prostřední část však patřila hostům. Po brankách Blümela a Tybora z přesilové hry šly Pardubice do závěrečné periody s příjemným vedením 3:1. Definitivní jistotu dal hostům opět švédský forvard Harju, který svým druhým gólem zvýšil v 43. minutě na 4:1 pro Pardubice. Domácí stihli díky Klimovi již jen korigovat na 2:4, skore na konečných 5:2 uzvařel pro power play domácích Kousal.

Perníkáři i přes nedělní výhru zůstávají v tabulce poslední o skóre před třináctým Zlínem.

17. kolo hokejové extraligy
Karlovy Vary - Olomouc 2:3
Branky: 3. Stříteský, 28. Skuhravý - 24. Nahodil, 25. Škůrek, 29. Klimek
Zlín - Plzeň 1:2
Branky: 17. Freibergs - 32. Pour, 36. Kantner
Sparta - Brno 5:4
Branky: 39. Smejkal, 50. a 52. Růžička, 52. Řepík, 60. Tomášek - 22. Plekanec, 26. a 46. Svačina, 27. Zaťovič
Vítkovice - Kladno 3:4 po prodl.
Branky: 10. Mallet, 10. Bukarts, 24. Roman -  20. Stach, 40. a 63. Strnad, 57. Melka
Hradec Králové - Pardubice 2:5
Branky: 17. Rosandič, 56. Klima - 10. a 43. Harju, 23. Blümel, 31. Kolář, 60. Kousal

Reklama

Související témata: