Hlavní obsah

Vrána byl po hattricku vyhlášen druhou hvězdou týdne v NHL

útočník Washingtonu Jakub Vrána, jenž vstřelil ve třech zápasech pět gólů, byl v hokejové NHL vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne. Třiadvacetiletého pražského rodáka předčil v tradiční anketě pouze centr Vancouveru Elias Petterson, který byl s devíti body ze čtyř zápasů nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Foto: Al Drago, ČTK/AP

Útočník Washingtonu Capitals Jakub Vrána (13) slaví se svým spoluhráčem Jevgenijem Kuzněcovem (92) jeden ze svých gólů proti Calgary.

Článek

Vrána ve třech duelech zaznamenal pět branek a jednu asistenci a pomohl Washingtonu prodloužit bodovou sérii už na devět zápasů. Český útočník minulý týden nejprve přihrál kapitánovi Alexandru Ovečkinovi na vítězný gól na 4:3 v prodloužení zápasu proti Torontu. Poté sám dvakrát skóroval při výhře 6:1 nad Buffalem a v neděli zaznamenal první hattrick v NHL, kterým pomohl k vítězství 4:2 nad Calgary.

Účastník letošního mistrovství světa je aktuálně třetím nejproduktivnějším hráčem Capitals a druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži se 14 body (9+5) z 16 zápasů.

Dvacetiletý Švéd Pettersson pomohl minulý týden Vancouveru ke třem výhrám a bodu za porážku v prodloužení třemi góly a šesti asistencemi ve čtyřech zápasech.

Třetí hvězdou týdne byl vyhlášen brankář Edmontonu Mike Smith, jenž zlikvidoval 74 ze 76 střel, kterým čelil. Oilers dovedl k výhrám 4:1 nad Columbusem a 2:1 v prodloužení nad Pittsburghem.

Reklama