Hlavní obsah

Červená? Neuvěřitelné! Tottenham se odvolal proti vyloučení Son Hung-mina

Londýn/Praha

Vedení Tottenhamu Hotspur se odvolalo proti udělení červené karty útočníkovi Son Hung-minovi v nedělním utkání 11. kola Premier League. André Gomes z Evertonu si po střetu s jihokorejským fotbalistou přivodil vážné poranění nohy a musel do nemocnice. Sudí Martin Atkinson po shlédnutí VAR přehodnotil původní verdikt a místo žlutého karetního potrestání hvězdu Tottenhamu vyloučil. Kouč Mauricio Pochettino rozhodnutí kritizoval už bezprostředně po zápase.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Tottenhamu Hotspur Mauricio Pochettino

Článek

Pouze remízu 1:1 si odvezli Kohouti z nedělního klání na hřišti Evertonu. Duel výrazným způsobem ovlivnila nešťastná událost ze 79. minuty, kdy portugalský fotbalista Gomes po střetu s dvěma hráči hostů skončil v nemocnici s dislokovanou zlomeninu kotníku a musel se podrobit operaci. Tottenham se proti vyloučení, které následovalo pro hrůzostrašném incidentu, odvolal.

Son Hung-min dostal za kontakt s Gomesem nejprve žlutou kartu. Arbitr Atkinson ale po shlédnutí VAR potrestání změnil na kartu červenou a celou situací zjevně rozhozený Jihokorejec proto zamířil s pláčem do šaten. Ze záběrů kamer je však patrné, že na ošklivém úrazu se spíš podepsal Serge Aurier, který hráči pravou nohu zkroutil pod tělo.

Rozhodnutí arbitra kritizoval trenér Tottenhamu Pochettino už během pozápasového rozhovoru. „To, co se stalo, je strašlivé, ale rozhodčí by měl posuzovat to, co se stalo během akce a ne to, co následovalo potom," narážel na fakt, že Atkinsonův verdikt mohl ovlivnit pohled na děsivé Gomesovo zranění.

„Ten verdikt všechno změnil, měli jsme kontrolu nad utkáním a věřili jsme, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Místo toho jsme ale inkasovali v nastavení," dodal ještě Pochettino. Pokud Tottenham neuspěje s odvoláním, přijde o Sona na tři zápasy, proti Sheffieldu United, West Hamu a Bournemouthu.

Reklama

Související témata: