Hlavní obsah

Ve Slavii prožil různá období, Frydrych se teď odměnil zkouškou ohněm

dos, ram (Barcelona)Sport.cz

Zdroje stoperů mají sešívaní zřejmě nevyčerpatelné. Po mistrovské sezoně měli fanoušci fotbalové Slavie obavy, jak se podaří nahradit duo afrických kyborgů Ngadeu - Deli. Dvojice Kúdela - Hovorka ovšem převzala jejich part nad očekávání. Když se druhý z nich dlouhodobě zranil, přišla řada na Frydrycha. A 29letý odchovanec ostravského Baníku s klidem obstál na Camp Nou, kde sešívaní uhráli překvapivou remízu 0:0.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Párkrát už jsem byl ve Slavii na pokraji odchodu, když jsem vysedával na lavičce. Zápas Ligy mistrů v Barceloně je pro mě vlastně odměnou, že jsem vydržel," usmívá se zkušený stoper Michal Frydrych.

Našlo se hodně lidí, kteří pochybovali, jestli zvládne nahradit Davida Hovorku. Svým výkonem jim to trochu vrátil.

„Já nepotřebuju nikomu nic vracet. Ve Slavii jsem už čtyři roky, zažil jsem různá období, různé trenéry. Snažím se v každém okamžiku dělat všechno naplno, abych byl připravený a pomohl týmu. Pro mě je hlavní, že jsme nedostali gól a individuální výkon neřeším," ujišťuje.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Děkovačka fotbalistů pražské Slavie divákům po utkání s Barcelonou na stadionu Camp Nou.

S nulou Benfica, teď až Slavia

„Celá obrana prošla zkouškou ohněm. Nemůže být nic těžšího než na extrémně rychlé trávě podstoupit souboje s takovými hráči. Hodně nám pomáhal brankář Kolář, jak skvěle četl pasy Barcelony za obranu. A třeba Frydrych taky odehrál skvělý zápas," oceňuje trenér Jindřich Trpišovský.

Jako poslední udržela čisté konto v základní skupině Ligy mistrů na Camp Nou lisabonská Benfica v prosinci 2012. A po ní až teď Slavia!

„Každý fotbalista odmalička sní o tom, že si v Barceloně zahraje. Je to splněný sen. Jsme šťastní za výsledek 0:0, nedostat tady gól. Je odměnou za týmovou práci. Museli jsme se vzájemně zajišťovat. Když něco nevyšlo, tak to chytil Koli (Kolář)," líčí Frydrych.

A když mu Messi pláchl, trefil Argentinec jen spojnici. „Samozřejmě velké štěstí, už jsem ho jako poslední nechtěl faulovat," přiznává stoper Slavie.

Reklama