Hlavní obsah

NHL zažila nevídanou akci. Ťukes tří hráčů nikdo nebránil, brankář zuřil

Vancouver/Praha

Hokejová NHL zažila situaci, která bývá k vidění jen velmi zřídka. Obhájci Stanley Cupu ze St. Louis vyhráli úterní bitvu proti Vancouveru gólem po akci, při níž se řítili tři hráči Blues na osamoceného gólmana. Celá akce v prodloužení nemohla skončit jinak než vítězným gólem na konečných 2:1.

Foto: Jose Juarez, ČTK/AP

Radost hokejistů St. Louis.

Článek

Přitom chvíli předtím ohrožoval branku na druhé straně vancouverský Tyler Myres. Jenže jeho pokus šel vedle a on sám se navíc srazil se spoluhráčem J. T. Millerem. Za úrovní brankové čáry, bez možnosti se rychle vracet zpět, se v tu chvíli ocitli oba, a navíc i jejich třetí kolega.

Opačným směrem se tak bleskově vyřítila trojice Jaden Schwartz, Alex Pietrangelo a Brayden Schenn, aniž  jim kdokoliv v jejich počínání bránil. Trio si následně před  brankářem Jacobem Markströmem rozehrálo pohodový ťukes, který zakončil první jmenovaný.

Švédský gólman byl pochopitelně vzteky bez sebe a bezprostředně po inkasovaném gólu rozmlátil hůl o konstrukci branky.

„Akci tři na nikoho rozhodně nemáte zrovna nacvičenou. Chcete to hlavně dobře zakončit, když už na to máte tolik času. Bylo trochu bláznivé, jak se to celé semlelo. Bylo mi jasné, že gólman vůbec neví, co má dělat, protože nás tam bylo před ním tolik. Já jsem pak byl v pravý čas na správném místě," radoval se šťastný střelec Schwartz.

Reklama

Související témata: