Hlavní obsah

Českého útočníka vzal v NHL do učení Pán triků

Praha

Rus vzal do učení Čecha a Kanaďana. Možná vám tohle přijde jako začátek vtipu, ale není to tak. Jde o realitu z NHL. Profesor triků Andrej Svečnikov vyučoval na tréninku své nevšední kousky Martina Nečase a Warrena Foegeleho. Jak překvapit brankáře zpoza branky? Dvojka loňského draftu to ví, před pár dny to převedla v utkání Caroliny s Calgary. Svečnikov nabral puk za brankou na čepel hole a ze vzduchu jej přemístil za záda brankáře.

Foto: James Guillory, Reuters

Takhle křídelní útočník Caroliny Andrej Svečnikov nachytal Davida Ritticha v brance Calgary.

Článek

Tento lakrosový, případně florbalový styl není v hokeji novinkou, přesto když se povede, vždy vyvolá zájem fanoušků. „Když mi bylo jedenáct, ukázal mi tuhle fintu starší brácha Jevgenij. Zkouším ji dost často, na tréninku vlastně pravidelně," přiznal se před týdnem devatenáctiletý Rus. Šikovnost nadějného útočníka potvrdil i gólman Petr Mrázek, prý má Svečnikov hodně triků v zásobě.

Během středečního tréninku vzal do učení své dva spoluhráče. Na školení s pukem zůstali Nečas s Foegelem. Ne každý však zvládne tento trik a jen velmi málo hokejistů ho dokáže předvést také v zápase. Ale kdoví, třeba bude mít mladý Rus v Carolině následovníky.

Tento netradiční gól proslavil finský útočník Mikael Granlund na mistrovství světa 2011 v Bratislavě v zápase s Ruskem.

Když se podíváme na čísla probíhající sezony, Svečnikov se dělí se šesti góly o druhé místo v klubových statistikách. Nečas se trefil třikrát, Foegele jednou. Mají tedy rezervy.

Reklama

Související témata: