Hlavní obsah

Slepička se Zavadilem doufají, že góly přijdou po reprezentační pauze

Karel FeltSport.czPrávo

Příbram i Opava opět ukázaly svoji střeleckou nemohoucnost. Oba týmy se také upínají k nadcházející reprezentační pauze, shodují se hrající legendy obou klubů - příbramský Miroslav Slepička a opavský Pavel Zavadil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Martin Zeman z Příbrami a Matěj Helebrand z Opavy.

Článek

„Přitom šance na gól jsme měli, s tímto úkolem mě také trenér posílal na hřiště. Bohužel jsem se k ničemu nedostal. Musíme být ale soudní, Opava také měla šance, takže jsme mohli vyhrát, ale i prohrát. Po zářijové reprezentační pauze nám góly odešly. Máme čtrnáct dní na to, abychom ten recept na ně znovu našli. Žádná panika v kabině není, ale evidentně je to i psychická záležitost," přiznal Miroslav Slepička, který se vrátil po sérii zranění a v neděli oslaví osmatřicáté narozeniny.

O tři roky starší Pavel Zavadil je pro Opavu klenotem. Diriguje její hru, vytváří nebezpečné situace, jeho standardky jsou stále lahůdkové... „Jenže góly z toho nejsou. Série 490 minut bez branky je hrozná. Na nás se pořád projevuje odchod střelců jako byli Smola, Kayamba nebo Kuzmanovič. Ti nám chybějí a zatím jsme je nedokázali nahradit. Naštěstí i přes sérii čtrnácti zápasů bez výhry na nás deka neleží. Teď máme čtrnáct dní na to, abychom zapracovali na zakončení, které ale průběžně trénujeme. Zatím bez efektu," přiznal.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva René Dedič z Opavy, Michal Škoda z Příbrami a brankář Opavy Vilém Fendrich.

Trenéry mrzela špatná koncovka

Příbram počtvrté v řadě doma nedala gól. „Měli jsme dvě tři šance, ale Polidar ani Kodr ty největší nedali. Špatně řešíme situace, kdy jdeme třeba čtyři na tři nebo pět na čtyři. Špatná produktivita nás sráží a bodové ztráty doma se soupeři kolem nás hodně mrzí. S Opavou to dlouho vypadalo, že může rozhodnout jeden gól. My jsme ho nedali, ale naopak mohli dostat. V samém závěru nás podržel gólman Kočí, když Žídkovu tutovku vyrazil na břevno," zdůraznil kouč domácích Roman Nádvorník.

Opavský kouč Josef Dvorník pochválil svoje hráče za dobrý výkon, ale přiznal: „Přijeli jsme do Příbrami minimálně pro bod. Po velké šanci ze závěru zápasu jsme mysleli na tři, ale ani za dobrou hru nejsme gólem odměněni. Na druhou stranu jsme mohli také inkasovat ze standardky, které mají domácí hodně nebezpečné. V Příbrami jsme podle mne byli lepší na míči, nic jsme z toho však nevytěžili. Bod musíme realisticky vzít a bojovat dál."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opavský režisér hry Pavel Zavadil.

Reklama

Související témata: