Hlavní obsah

Ronaldo v průšvihu! Měl sprostě nadávat Sarrimu. Nedvěd bude žádat vysvětlení

Vedení Juventusu Turín bude žádat vysvětlení od hvězdného fotbalisty Cristiana Ronalda, který neunesl střídání v 55. minutě nedělního duelu proti AC Milán a poté opustil stadion. Podle italských médií měl navíc kouče Maurizia Sarriho počastovat hrubým vulgárním výrazem. Deník La Gazzetta dello Sport píše, že kabina Staré dámy chce po portugalském útočníkovi omluvu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalista Juventusu Turín Cristiano Ronaldo drží míč během zápasu Serie A proti AC Milán

Článek

Cristiano Ronaldo špatně nesl předčasný odchod ze hřiště už v minulém týdnu během duelu Ligy mistrů na půdě Lokomotivu Moskva. V nedělním střetnutí proti AC Milán pak musel přenechat místo na hrací ploše Paulu Dybalovi už dokonce v 55. minutě, což na pětinásobného vítěze milionářské soutěže bylo nejspíš příliš.

Podle zdrojů blízkých Juventusu měl Ronaldo nazvat šedesátiletého kouče Maurizia Sarriho zk******nem těsně před tím, než zmizel v útrobách stadionu. Přesto prý za své chování v posledních dvou zápasech nedostane od klubu pokutu. Kabina ale očekává, že se čtyřiatřicetiletý hráč omluví.

Celý incident by mohl mít ještě jednu mnohem vážnější dohru. Tím, že Ronaldo opustil stadion dříve, totiž podle regulí antidopingové agentury riskoval trest zákazu činnosti až na dva roky. Záležet tak bude i na tom, kdy přesně fotbalista arénu opustil.

Po reprezentační pauze ho čeká schůzka s vedením

Podle italských médií měl sportovní ředitel Fabio Paratici kontaktovat Ronaldova agenta Jorgeho Mendese proto, aby se celá záležitost co nejdříve vyjasnila a aby bylo zřejmé, co konkrétně legendárního útočníka trápí.

„Ronaldovi musíme poděkovat, protože se obětoval a byl tu s námi, přestože to pro něj bylo složité. Pro to, aby hrál dobře, udělal všechno, ale já jsem viděl, že na tom není dobře, a kvůli tomu jsem ho poslal dolů. Je přirozené, že hráči střídání nemají rádi. Speciálně v jeho případě, když tolik dřel, aby tu byl," snažil se mírnit vášně na nedělní pozápasové tiskové konferenci Sarri.

Podle italských médií ale čeká Ronalda přinejmenším vysvětlování. Po konci reprezentační pauzy by se měl portugalský střelec sejít se sportovním ředitelem Fabiem Paraticim a s viceprezidentem klubu Pavlem Nedvědem, kteří mu mají doporučit, aby se podobného chování v budoucnu již nedopouštěl.

Reklama

Související témata: