Hlavní obsah

Mimořádně brutální zákrok v hokeji! Reprezentanta za něj soud dokonce poslal do vězení

Bylo to odporný zákrok, za který se nejprve dočkal od disciplinární komise nejvyšší dánské hokejové ligy stopky na sedmnáct zápasů. Teď přišel pro třiadvacetiletého útočníka Frederikshavnu Kristiana Jensena horší trest. Soud ve městě Hjørring, který se brutální ranou pěstí soupeři ležícímu na ledě bez helmy zabýval, ho poslal na dvacet dnů nepodmíněně do vězení.

Hokejista byl za brutální faul odsouzen ke 20 dnům odnětí svobody.

 
Článek

K incidentu došlo 20. září letošního roku během zápasu Frederikshavnu a Odense. Lucas Bjerre Rasmussen uštědřil Jensenovi krosček zezadu, na což dánský reprezentant reagoval tak, že Rasmussena povalil k ledu. Až potud vše v pořádku. Jenže rána do hlavy soupeře, který už neměl helmu, byla hodně přes čáru.

Dokonce tolik, že se případem začal zabývat soud.

Prý si nevšiml, že soupeř ztratil helmu

Jensenův obhájce před pátečním vynesením rozsudku argumentoval, že případ by neměl být řešen právní cestou, neboť k němu došlo při zájmové aktivitě. Jeho klient pak svůj atak vysvětloval tím, že po napadení byl frustrovaný. „Navíc jsem si nevšiml, že by poškozený ztratil helmu," tvrdil s vážnou tváří.

Bjerre Rasmussen utrpěl otřes mozku a první dva týdny od zákroku kvůli citlivosti na světlo, bolestem hlavy a nevolnosti mohl jen ležet v potemnělé místnosti. Za další dva týdny se zkusil vrátit k hokeji, ale nešlo to. Comeback tak vyšel až v tomto týdnu. Dodnes se ale potýká s bolestmi hlavy. Jensen mu jako odškodnění musí zaplatit v přepočtu více než 170 tisíc českých korun.

Proti rozsudku se může odvolat

Prokurátor požadoval trest ve výši 30 až 40 dní vězení a ponechal na soudu, zda má jít o podmíněný či nepodmíněný trest. Hráčův obhájce navrhoval podmíněný trest.

Soudce nakonec Jenseneovi vyměřil 20 dní nepodmíněně, hráč se proti rozsudku může odvolat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice