Hlavní obsah

Jeden gól jako titul! Fotbalový trpaslík slaví trefu po šesti letech, jde na vrub českého trenéra

Serravalle

Jeden jediný gól může být nad všechny výhry a postupy! Sobotní zápas kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy 2020 přinesl přesně takový bizarní příběh. San Marino dál zůstává ve skupině I beznadějně poslední a bez bodvého zisku. Přesto po porážce 1:3 s Kazachstánem slavilo, jako by snad celý šampionát vyhrálo. Dalo totiž svůj první gól v kvalifikaci a na domácí půdě se trefilo po více než šesti letech...

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Historická chvíle, fotbalisté San Marina slaví gól Filippo Berardiho.

Článek
Fotogalerie

Michal Bílek, český trenér Kazachstánu, nevěřil svým očím. Jeho chlapci v klidu hlídali tříbrankové vedení, když brankář Nepohodov nepochopitelně daleko vyběhl, Filippo Berardi ho obešel a poslal míč do opuštěné svatyně.

Co na tom, že jeho tým stejně prohrál 1:3 a bez zisku jediného bodu má skóre 1:46. Berardiho trefa je pro malou zemi obrovská událost.

Fotbalisté San Marina jsou fotbalovým trpaslíkem a jejich fanoušci nejsou zvyklí ani na góly. Už se zdálo, že aktuální kvalifikaci o postup na EURO ukončí bez jediného přesného zásahu. V předposledním zápase skupiny však prokletí zlomili.

Na Berardiho gól čekali dlouhých šest let. Naposledy se jim podařilo na domácím trávníku překonat soupeřova gólmana 10. září 2013 v kvalifikaci na MS v duelu s Polskem.

Výsledek utkání jinak o ničem nerozhodoval. Oba celky už byly před zápasem bez šance na postup.

Reklama

Související témata: