Hlavní obsah

Brno vyfasovalo sedmičku a trenér Komety odstoupil. Sparta je stále na čele

bp, likSport.cz
Aktualizováno

V neděli bylo na programu kompletní 19. kolo hokejové Tipsport extraligy. Hrací den odstartoval zápasem Hradce Králové s Třincem, hosté vyhráli 4:1. Brno doma prohrálo 2:7 s Karlovými Vary. Trenér Petr Fiala následně po páté porážce odstoupil. Liberec uspěl ve Zlíně po výsledku 4:3. Litvínov prohrál před svými fanoušky se Spartou 3:4 v prodloužení. Stejným poměrem prohrála Plzeň v Mladé Boleslavi. Pardubice padly po nájezdech 2:3 ve Vítkovicích. Hokejisté Kladna i s Jaromírem Jágrem zvládli duel v Olomouci a domů si odvezli tři body za výhru 3:1. Po neděli je na čele tabulky stále Sparta, u dna se krčí Litvínov s Pardubicemi.

Foto: HC Kometa Brno

Trenér hokejistů Komety Brno Petr Fiala po páté porážce odstoupil.

Článek
Fotogalerie

Oceláři na ledě Hradce Králové uspěli, vyhráli 4:1. Po první třetině vedli 2:0 a celý zápas kontrolovali. Domácí mužstvo prohrálo čtvrté utkání v řadě. V listopadu hráči pod trenérským duem Martinec Růžička nebodovali.

Hráči Brna ani Karlových Varů neměli za sebou povedené zápasy. Kometa měla na svém kontě z posledních zápasů čtyři porážky, Vary tři. V neděli protáhlo nelichotivou sérii Brno, když před svými fanoušky prohrálo 2:7. Trenér Komety Petr Fiala následně odstoupil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Zdráhal z Pardubic a Dominik Lakatoš z Vítkovic v osobní souboji.

Liberec přijel do Zlína s vizitkou vyhraných posledních čtyř utkání. V neděli Tygři svoji sbírku rozšířili o další úspěch, zvítězili 4:3.

Sparta hrála na ledě Litvínova, kde se jí v posledních zápasech dařilo. Na severu Čech dokázala vyhrát třikrát za sebou. Hráči Vervy v minulém duelu prohráli 1:6 s Libercem, teď se jim postavil lídr tabulky, a šlo o přetahovanou, kterou nakonec vyhráli hosté 4:3 po prodloužení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Matúš Sukeľ ze Sparty a Andrej Kudrna ze Sparty se radují ze závěrečného gólu v utkání s Litvínovem.

Hokejisté Boleslavi hostili hráče Plzně. Ti měli z posledních pěti zápasů (včetně Ligy mistrů) bilanci čtyři vítězství a pouze jednu porážku. V neděli uspěli Indiáni napůl, prohráli po prodloužení 3:4, o výhře domácích rozhodl Michal Vondrka.

Poslední Pardubice se vydaly na led Vítkovic a měly jasný úkol, vylepšit hrozivou sérii 0:5 z posledních pěti zápasů, kterou s Vítkovicemi měly. Nakonec po vyrovnaném utkání odjely s porážkou 2:3 po samostatných nájezdech.

Jaromír Jágr ještě v sobotu nevěděl, zda bude z důvodu zranění v Olomouci hrát, nakonec do utkání nastoupil. I když se bodově neprosadil, Rytíři vyhráli 3:1.

19. kolo hokejové Tipsport extraligy
Hradec Králové - Třinec 1:4
Branky: 31. Koukjal - 6. M. Kovařčík, 20. O. Kovařčík, 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík
Brno - Karlovy Vary 2:7
Branky: 12. Orsava, 36. Orsava - 12. Koblasa, 23. Koblasa, 24. Gríger, 39. T. Rachůnek, 40. Polák, 41. Gríger, 58. Flek
Litvínov - Sparta 3:4 PP
Branky: 1. Mahbod. 10. Jarůšek, 40. V. Hübl - 2. Sukeľ, 21. Rousek, 34. Košťálek, 64. Sukeľ
Zlín - Liberec 3:4
Branky: 7. Ferenc, 38. Okál, 57. Fryšara - 6. M. Zachar, 7. Marosz, 25. L. Hudáček, 34. A. Musil
Vítkovice - Pardubice 3:2 SN
Branky: 43. Roberts Bukarts, 49. Š. Stránský, rozh. náj. Roberts Bukarts - 19. Beran, 36. Látal
Mladá Boleslav - Plzeň 4:3 PP
Branky: 7. Zbořil, 17. Hrbas, 40. Bernard, 63. Vondrka - 4. V Němec, 32. Gulaš, 40. Gulaš
Olomouc - Kladno 1:3
Branky: 56. Irgl - 3. Strnad, 13. Austin, 26. Zikmund

Reklama

Související témata: