Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 3:4 PPSukeľ zařídil dvěma góly výhru Sparty v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Sukel´ 0 : 1
10. Jarůšek 1 : 1
21. Rousek 1 : 2
34. Košťálek 1 : 3
40. Hübl 2 : 3
64. Sukel´ 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté vedoucí pražské Sparty zvítězili v 19. kole extraligy v Litvínově 4:3 v prodloužení a připsali si pátou výhru za sebou. V čase 63:48 o tom rozhodl druhým gólem v utkání slovenský útočník Matúš Sukeľ. Verva prohrála pátý z posledních šesti duelů.

Článek

První branku utkání vstřelil již po 34 vteřinách novic v litvínovském dresu Mahbod, který pohotově dorazil Válkovu střelu, odraženou od horní tyče. Za 39 sekund bylo vyrovnáno. Sukeľ po nešťastném zákroku Januse dorazil puk do odkryté branky.

V šesté minutě se řítil na Sedláčka Mikúš, v poslední chvíli ho nedovoleně zastavil Piskáček a domácí dostali možnost početní výhody, kterou ale nevyužili. V polovině úvodní části se ale už dostali opět do vedení. Petružálek našel rozjetého Jarůška a ten zblízka chytře překonal Sedláčka.

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe sparťanským hráčům. Po 26 vteřinách Rousek z mezikruží vyrovnal. V 26. minutě vystihl Jarůšek chybnou Řepíkovu rozehrávku, ale Sedláček jeho bekhendový blafák zlikvidoval. Další šanci měl Hanzl, střelu švihem z pravého křídla opět kryl sparťanský gólman.

V 34. minutě vypálil Košťálek, Janusovi puk propadl a hostující obránce jej v klidu mohl dojet a dorazit do prázdné branky. Slovenský brankář poté opustil branku a přenechal místo Honzíkovi. Litvínovu se povedlo vyrovnat v samém závěru třetiny. Hübl sklepl puk ze vzduchu a zamířil těsně pod horní tyčku. Rozhodčí branku i po prozkoumání videa uznali.

Třetí třetina začala z obou stran opatrněji. Nikdo nechtěl udělat chybu a duel bez větších šancí dospěl do prodloužení. V něm domácí hráli dvě minuty proti třem, ale ani to jim nepomohlo ke vstřelení branky. V 64. minutě se Sukeľ trefil zblízka do šibenice a rozhodl.

Verva Litvínov - Sparta Praha 3:4 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Mahbod (Válek), 10. Jarůšek (J. Petružálek, T. Pavelka), 40. V. Hübl - 2. Sukeľ (Jurčina, A. Kudrna), 21. Rousek (Smejkal, Tomášek), 34. Košťálek (Smejkal, Pech), 64. Sukeľ (A. Kudrna). Rozhodčí: Bejček, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 5969.
Janus (34. Honzík) - Jánošík, L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka, Kudla - Mahbod, V. Hübl, Válek - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, J. Mikúš, Lukeš - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.
J. Sedláček - Blain, Kalina, Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Rousek, T. Pšenička. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice